BIZIT 2022

Samsung možda neće objaviti Galaxy Note ove godine

Iako je Samsung uvek bio posvećen plasiranju svoje velike linije Galaxy Note uređaja, kompanija je najavila da ove godine neće objaviti novi Galaxy Note proizvod. Tokom godišnjeg sastanka deoničara rečeno je da se kompanija bori sa nestašicom čipova i da je gotovo nemoguće objaviti Note model u drugoj polovini 2021. godine kako je ranije planirano.

Samsung neće izbaciti Galaxy Note na tržište ove godine.

Postoji „ozbiljna neravnoteža“ u globalnoj isporuci čipova

Izvršni direktor Samsung Electronic-a je izjavio da kompanija čini sve kako bi rešila probleme u ovoj komplikovanoj situaciji. Takođe, otežavajuću okolnost predstavlja nedostatak Qualcomm čipova koje proizvodi tajvanski proizvođač TSMC. Kompaniju su pored nedostatka čipova zadesili i brojni drugi problemi. Naime, Samsung je bio prisiljen da zatvori neke od svojih fabrika u Teksasu zbog nestanka struje, iskorišćavanja ionako slabe zalihe čipova i nepotpune proizvodnje uređaja.

Trenutne okolnosti možda neće uticati na prodaju već postojećih proizvoda, ali će verovatno imati efekta na ponudu u predstojećem periodu jer je potražnja za pametnim uređajima naglo skočila zbog pandemije COVID-19. Iako bi lansiranje novog Galaxy Note modela bilo teško izvodljivo u 2021. godini, Samsung ipak ne odustaje od svog proizvoda. Kompanija nastoji sa planom da Note uređaj izbaci na tržište sledeće godine.

Pročitajte i:  Samsung uskoro prestaje da proizvodi tradicionalne LCD panele

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,