Top50 Glas publike

Samsung na CES-u predstavlja 13 mentorskih startap projekata

Samsung je najavio seriju od 13 projekata u okviru “C-lab”, startap akcelerator projekta, koje će izložiti na sajmu potrošačke elektronike u Los Anđelesu. Među projektima će se naći pametna električna gitara, radarski senzor za pametna vozila, Ai platforma za podučavanje dece o upravljanju pametnim uređajima i robot- konobar, namenjen pametnim restoranima.

PCPress.rs Image

Izbor projekata koji će biti predstavljeni

Od 13 projekata koje inicijativa obuhvata, 4 su deo C- lab Inside projekta, koji ima za cilj da realizuje startap ideje zaposlenih u Samsung-u. Preostalih 9 deo su startap akceleratora, C-Lab Outside. 

Jedan od posebno zanimljivih projekata, koji će biti predstavljen na CES-u, jeste projekat pametne električne gitare po imenu “ZamStar”. Ideja projekta jeste da pomogne u učenju sviranja instrumenta, putem LED vodiča, koji početnicima pokazuju korake u sviranju. Projekat obuhvata i “jamming platform”, aplikaciju u kojoj je moguće vežbati sa iskusnim muzičarima.

Drugi izabrani “inside” koncept jeste “Piloto” – AI aplikacija koja deci pomaže da kroz igru razumeju i savladaju upotrebu pametnih uređaja. “Startap outside” odabrao je startap RGT Inc, koji je razvio multifunkcionalnog robota- konobara, namenjenog pametnim restoranima budućnosti. Na CES-u će biti izložen i radar za pametna vozila i pametne gradove. Ostaje da vidimo da li će i Samsung otkazati učešće.

Pročitajte i:  Samsung Unpacked zakazan za prvi februar

Izvor: notebookcheck

 

 

 

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,