BIZIT 2022

Samsung na sajmu IFA 2010: put ka “pametnom” životu

Predstavljanje dugo očekivanog GALAXY Tab uređaja predvodi nove proizvode svetske klase koji pomažu korisnicima da vode “pametniji” život

Samsung Electronics otkrio je svoju novu uzbudljivu viziju kreiranja “pametnijeg” života za potrošače, na konferenciji za medije sajma IFA 2010, predstavivši željno iščekivani GALAXY Tab i stvarajući uzbudljivu novu kategoriju na rastućem tablet tržištu. Samsungov portfolio proizvoda, koji takođe uključuje mnoštvo rešenja za vizuelni displej, informacione tehnologije i digitalne slike, može se videti u hali 20 Berlinskog sajma.

GALAXY Tab (P1000) Product image (3) Samsung je učvrstio svoju lidersku poziciju u mnogim kategorijama proizvoda tokom navedenog događaja. Pored lansiranja novog GALAXY Tab, Samsung je predstavio mnoštvo novih 3D ponuda i najavio Samsung Smart TV izazov za kreiranje novih aplikacija za Samsung Smart televizore. Samsung je takođe proširio svoj sve sadržajniji portfolio za IT rešenja i kategorije digitalnih slika. U svakom slučaju najave su potvrdile Samsungove glavne oslonce: sposobnost u stvaranju novih kategorija proizvoda i kreiranje sadržajnijeg života za potrošače.

Samsung_IMG_1729 “Softver je vezivno tkivo za stvarnje pametnijeg života,” izjavio je Boo-Keun Yoon, predsednik kompanije Samsung Electronics poslovne jedinice za vizuelni displej, tokom svog izlaganja pri otvaranju konferencije. “Inteligencija pokreće sadržaj sa jednog na drugi uređaj, povezujući našu liniju proizvoda u jednu zajedničku celinu, što omogućuje korisnicima da kao nikada do sada sinhronizuju svoje životne stilove.”

Stvaranje pametnijeg života

Pre nekoliko stotina učesnika sajma IFA 2010, Yoon je dao uvodne napomene u vezi sa izlaganjem Samsung proizvoda za 2010, posebno istakavši GALAXY Tab i Smart TV.

Samsung_IMG_1750Yoon je otvorio konferenciju petominutnim govorom u kome je istakao uspeh Samsunga u 2010. godini, prva dva kvartala ostvarila su rekordan operativni profit, kao i lidersku poziciju u oblasti televizora i mobilnih telefona. Jedan od najjasnijih pokazatelja ovog liderstva jeste uspeh Samsunga u oblasti 3D televizora, gde je projektovana prodaja od preko 2 miliona proizvoda širom sveta podigla nivo cele industrije.

Pročitajte i:  Samsung je isporučio skoro 10 miliona sklopivih telefona 2021.godine

Yoon je takođe istakao i stalne korake Samsunga za očuvanje životne sredine, zapazivši kako je inicijativa kompanije pod nazivom “PlanetFirst” investirala više od 865 miliona dolara u 2009, stavljajući Samsung na put ispunjenja svog cilja, da do 2013. postane jedna od najvećih svetskih ekoloških kompanija.

Galaksija mogućnosti

Samsung je predstavio GALAXY Tab, svoj prvi “pametni medijski uređaj”, baziran na Android™ 2.2 platformi. GALAXY Tab donosi jedinstven mobilni doživljaj omogućivši više opcija u pokretu. Displej od 7 inča nudi najpogodniju medijsku sredinu za uživanje u čitanju knjiga ili novina, potpunu pretragu na internetu, gledanje video sadržaja i slušanje muzike. Povrh toga, korisnici u svakom trenutku mogu komunicirati mejlovima, glasovnim i video pozivima, SMS/ MMS porukama ili putem društvenih mreža sa prilagođenim korisničkim interfejsom.

[FMP width=”612″ height=”440″ controlbar=”docked” autoplay=”false” scaleMode=”letterbox” poster=”/wp-content/tv/Samsung_GALAXY_Tab.jpg”]http://pcpress.info/wp-content/tv/Samsung_GALAXY_Tab.flv[/FMP]

 

Da bi pružio obilje sadržaja svojim korisnicima, Samsung GALAXY Tab sadrži “Readers Hub”, Samsungovu jedinstvenu aplikaciju za elektronsko čitanje koja omogućuje jednostavan pristup bogatoj digitalnoj biblioteci. U isto vreme Samsung je otkrio i “Media Hub”, opciju za svet filmova i video materijala, kao i “Music Hub”, aplikaciju koja pruža pristup širokom spektru muzičkih melodija. Uz GALAXY Tab korisnici imaju nove mogućnosti u korišćenju, kreiranju i komunikaciji bez obzira gde se nalaze.
Za više informacija o uređaju GALAXY Tab posetite link http://galaxytab.samsungmobile.com/press.

3D ekspanzija i dolazak Smart televizora

Nadovezujući se na uspeh lansiranja svog 3D televizora početkom godine, kao i na lidersku poziciju na tržištu koja je usledila, Samsung je najavio lansiranje još sedam modela 3D televizora tokom druge polovine 2010. u cilju plasmana svojih 3D modela za tržište Evrope. Ova ekspanzija ukupno doprinosi vodećoj poziciji u industriji sa 25 modela, uključujući i Full HD 3D plazma televizor od 50 inča. Samsung je jedina kompanija koja je dobila zvaničan sertifikat Evropske unije “ECO Flower” za svoju ponudu plazma televizora, izuzimajući velike ekrane.

Pročitajte i:  Samsung povećao profit za 12%, ali upozorava na slabu prodaju telefona i PC računara

Samsung_IMG_1743 Ovim televizorima pridružiće se šest novih 3D Blu-ray sistema, uključujući C8900 Blu-ray plejer. C8900 je prvi 3D Blu-ray koji kombinuje snimanje i čuvanje funkcionalnosti na hard disk drajvu od 500GB sa sposobnošću da snimi i reprodukuje HD i 3D prenos a da se pri tome ne izgubi Samsungov neprevaziđeni kvalitet slike.

Michael Zoeller, direktor marketinga za televizijske i audio-vizuelne uređaje za teritoriju Evrope, objasnio je okupljenima da je širenje Samsungove liderske pozicije u oblasti 3D tehnologija takođe i deo većeg trenda u nastajanju – Smart televizora. Zoeller je prikazao vrhunski Smart 3D TV, C9000, i govorio o rastu Samsungovih TV aplikacija od svog lansiranja u januaru ove godine.

Taj rast je zasnovan na Samsungovim uzastopnim najavama aplikacijskih takmičenja širom Evrpe, Koreje i SAD-a. Samsung je najavio Samsung Smart TV izazov na sajmu IFA, sa nagradnim fondom preko 500 000 evra, namenjenim developerima širom Evrope za najbolje aplikacije dizajnirane za Samsung televizore. Da bi se pomoglo developerima da za takmičenje razumeju Samsungov Smart televizor, Samsungovu platformu aplikacija i SDK (Software Development Kit), održaće se u oktobru Evropski dan developera u Nemačkoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji, a pobednici će biti proglašeni u februaru 2011.

Više informacija o Samsungovom Smart TV izazovu mogu se naći na sajtu www.SamsungSmartTVChallenge.eu

Liderstvo slike i IT u pokretu

Samsung nastavlja lansiranje linije novih proizvoda za digitalne slike i ojačava svoju poziciju na tržištu. Nadovezujući se na uspeh svoje revolucionarne dual-view kamere lansirane 2009, Samsung je na sajmu IFA 2010 predstavio dve nove dual view kamere, ST600/100. Samsung je takođe otkrio i određeni broj proizvoda za digitalne slike namenjen korisnicima sa više iskustva u ovoj oblasti, kao što je T10 kamera koja sadrži jedinstvena sočiva koja dozvoljavaju manji pritisak na ručni zglob. Ovi proizvodi dizajnirani su da budu pokretni, ugodni i da omoguće korisnicima da u bilo kom trenutku snime i pošalju posebne trenutke svog života.

Pročitajte i:  Najnoviji uređaji Galaxy Z serije dostupni u Srbiji - evo kolike su cene

U oblasti informacionih tehnologija, Samsung je odgovorio na zahteve korisnika za mobilnošću i za učinkom sa svojih računara, lansiranjem serija Samsung SF i RF. Serija Sasmung SF laptop računara predstavlja prvoklasan svetski dizajn koji takođe pruža visoke performanse. Kompanija Samsung je takođe predstavila NF seriju mini laptop računara, koji dele isti dizajn kao i stilizovana serija SF laptopova. Uz pohvale o superiornim performansama, Samsungova RF serija je savršena za naprednije korisnike, orijentisane ka grafičkom dizajnu. Ovi proizvodi su proširili Samsungovo vođstvo u oblasti IT rešenja za kuću i posao, gde se i odvija sadržajan život.

Za više informacija o novim pokretnim računarima, posetite sajt www.samsungcomputerpr.com

Samsung_IMG_1823World Cyber Games dolaze u Berlin

Samsungovo globalno partnerstvo sa World Cyber Games ima svoj pun prikaz na sajmu IFA 2010 serijom događaja, uključujući ceremoniju otvaranja World Cyber Games 2010 u petak 3. septembra, Samsungov evropski šampionat. Samsung podržava World Cyber Games od 2000. godine, oživljavajući iskustvo igranja kroz svoje proizvode i tehnologiju. Na sajmu IFA World Cyber Games nalazio se u halama 14.2 i 15.2 od 2. do 5. septembra.

Samsung na društvenim mrežama

Samsung možete pratiti na mreži Twitter u okviru IFA 2010: http://www.twitter.com/Samsung_IFA2010 Za ostale PR informacije, uključujući multimedijske sadržaje, možete posetiti sajt www.samsungifa2010.com

Samsung

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,