Samsung novčanik se vratio da organizuje vaš ID, ključeve i kriptovalute

Prvo, tu je bio Samsung novčanik.

PCPress.rs Image

Dovođenje Samsung Pay i Pass-a pod jedan krov

Onda je to postao Samsung Pay. Sada Samsung vraća aplikaciju Wallet – u suštini, dovodi mnogo postojećih Samsung usluga u jednu aplikaciju. I ovog puta, tu je kripto! Novi Samsung novčanik je dostupan od 16. juna i zauzeće mesto trenutnih aplikacija Pay i Pass, koje trenutno obrađuju platne kartice i lozinke. Takođe se integriše sa SmartThings za skladištenje određenih digitalnih ključeva od kuće i automobila. I, naravno, novi Samsung novčanik se integriše sa postojećom aplikacijom Samsung Blockchain Wallet, tako da možete lako da proverite vrednost svog portfelja kriptovaluta. Ili možda ne.

Samsung takođe planira da doda neke funkcije koje je predstavio na svom Unpacked događaju ranije ove godine, uključujući mogućnost čuvanja vaših digitalnih ID-a i vozačke dozvole. Samsungova digitalna ključna funkcija je ranije bila dostupna u Samsung Pass-u za jedan automobil: Genesis GV60. Sada kompanija proširuje kompatibilnost kako bi uključila Genesis G90 i Hyundai Palisade, kao i određene BMW modele lansirane nakon jula 2020. Novi novčanik je takođe kompatibilan sa devet kompanija za bezbednost pametnih kuća putem SmartThings-a, tako da se mogu koristiti digitalni ključevi kuće.

Postoje i druge, više “pešačke” karakteristike, kao što je mogućnost čuvanja boarding passes avio-kompanije – iako je to trenutno ograničeno na letove Korean Air-a. Samsung Wallet je od 16. juna dostupan u SAD, Velikoj Britaniji i delovima Evrope za Galaxy telefone, sa Samsung Pay-om koji koristi Android 9 ili noviju verziju. Međutim, neće sve funkcije biti dostupne na svim telefonima — za neke digitalne ključeve od automobila je potrebna UWB veza kratkog dometa, a za neke je potreban telefon sa Samsung-ovim eSE sigurnosnim hardverom.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
PC Press Studio