BIZIT Seminar

Samsung novitet je najjeftiniji 5G telefon u SAD

Samsung A71 5G biće dostupan u SAD-u od petka i to će biti najjeftiniji 5G telefon dostupan na američkom tržištu. Njegova cena u maloprodaji, bez pretplate, biće 600 dolara.

PCPress.rs Image

Najjeftiniji, ali ne i jeftin

Jedna od osnovnih karakteristika A serije Samsung telefona je da nudi pristojne performanse po mnogo pristupačnijoj ceni od Galaxy S serije. Ipak postoje razlike u 5G podršci između A i S serije. Na primer, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra podržavaju brže milimetarske (mmWave) 5G talase koje nude američki telekomunikacioni operateri, dok A71 5G nema tu mogućnost. Ipak, to nije problem, jer je mmWave 5G signal za sada dostupan samo u limitiranim delovima pojedinih američkih gradova.

Razlika između A i S serije je i u materijalu od kojih su telefoni izrađeni. A serija ima plastično kućište, za razliku od stakla ili metala koji se upotrebljavaju kod S serije. Takođe, razlika postoji i u procesorskoj snazi, jer se A serija zasniva na Qualcomm procesorima srednje klase. Što se tiče drugih karakteristika, A71 5G donosi ekran od 6.7 inča, podržava brzo punjenje i ima dovoljno prostora za smeštaj podataka. Na raspolaganju su i višestruke kamere.

Pročitajte i:  Samsung Unpacked zakazan za prvi februar

Osim u slobodnoj prodaji, Samsung A71 5G biće dostupan od petka i kroz T-Mobile i Sprint pretplate, dok će ih AT&T i Verizon u svojoj ponudi imati od septembra.

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,