Samsung noviteti na Euro Forumu 2013

Kompanija Samsung Electronics predstavila svoje nove uređaje, ali i svoju viziju na ovogodišnjem Euro Forumu koji je održan u Monaku.

Samsung Euroforum 1
Photo: Samsung

Među predstavljenim uređajima su i televizori, odnosno linija Tv uređaja sa velikim ekranom, a prikazan je i prvi 85-inčni Samsung UHD TV, model 85S9 koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem CES-u, kao i F8500 LED TV, televizor Magnum dizajna.

Ove televizore obogatiće unapređeni 2013 Smart Hub, a novi Smart Hub, kažu iz Samsunga, uključuje i OnTV, prvu TV uslugu na svetu koja analizira navike korisnika “on-Air TVa” i nudi personalizovane predloge programa u realnom vremenu preko funkcije „S-Recommendation”.

Najavljeno je i da će ove godine u odabranim evropskim zemljama, funkcija “S-Recommendation” biti dopunjena Samsungovom tehnologijom glasovne interakcije “Voice Interaction”, sa mogućnošću razumevanja punih rečenica i prirodnog jezika za postavljanje zahteva za film ili predloge TV programa.

Predstavljen je i 2013 Evolution Kit, pomoću kojeg korisnici starijih modela televizora na jednostavan način mogu pristupiti najnovijim ponudama kompanije u domenu Smart TV uređaja, uključujući i CPU sa četiri jezgra i tek unapređeni Smart Hub.

Pročitajte i:  Samsung i umetnik Majkl Marfi najavili tanke Neo QLED televizore

Što se pametnih foto-aparata tiče, liniji NX proizvoda dodat je model NX300 koji, prema rečima iz Samsunga, objedinjuje funkcionalnosti i jednostavno korišćenje Wi-Fi sa dobrim kvalitetom slike, brzim hibridnim auto fokusom, i 3D fotografijama i video slikom.

Model NX300 dopunjen je novim objektivnom NX 45mm F1.8 2D/3D, prvim jednostrukim objektivom 3D sistema na korisničkim foto aparatima koje može da snima kako fotografije tako i video sadržaj u punom HDu sa 1080p. Uz to, Samsung je najavio i lansiranje nove linije kompaktnih foto-aparata sa Wi-Fi vezom: WB250F/WB200F, WB800F, WB30F, DV150F i ST150F.

Nova linija računara u Evropi sastoji se iz dva nova – Series 7 Chronos i Series 7 Ultra, takođe prikazanih početkom januara na sajmu CES u Las Vegasu.

“Evropa je dinamičan region koji je i dalje u središtu poslovanja Samsunga. Evropa za nas predstavlja stalni izvor inspiracije” izjavio je SP Kim, predsednik i izvršni direktor Samsung Electronics za Evropu.

“Od Smart TV uređaja koji redefinišu iskustvo gledanja TV-a do hiper povezanih foto aparata, inteligentnih aparata za domaćinstvo i najsvestranijih računara, naša lepeza proizvoda za Evropu ove godine odražava našu predanost da izazovemo norme, oduševimo svoje korisnike i uklonimo barijere između ljudi i aparata koje koriste. Želimo da našim klijentima u Evropi damo ne samo ono što oni žele, već i ono što nikad nisu sanjali da je moguće.”

Facebook komentari:

Tagovi: ,