BIZIT 2022

Samsung novosti sa CES-a: Nova serija zakrivljenih televizora

Na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, CES 2014, kompanija Samsung predstavila je svoj prvi zakrivljeni UHD TV.

105'Curved UHD_BackSamsung je najavio novu liniju UHD TV-a za 2014. Godinu koja uključuje najveći UHD TV na svetu dijagonale 110-inča, ukupno šest zakrivljenih TV-a kao i prvi i najveći svetski zakrivljeni UHD TV od 105-inča.

Samsungov 105-inčni zakrivljeni UHD TV nudi bioskopski doživljaj u dnevnom boravku, kažu iz ove kompanije, jer je najveći ikad napravljeni televizor s bioskopskim odnosom prikaza slike u formatu 21:9. Od 4K sadržaja, do Full HD ili HD izvora slike, sve izgleda bolje na ovom televizoru koji ima 11 miliona piksela za rezoluciju bez konkurencije, navodi se u saopštenju ove kompanije

Zakrivljeni UHD televizori serije U9000 pružaju bogato iskustvo gledanja zahvaljujući UHD kvalitetu slike, zakrivljenom obliku ekrana i jedinstvenom dizajnu – koji izgleda kao da su postolje i nosači nestali. Zakrivljeni TV ima dva puta poboljšani odnos kontrasta slike u poređenju sa klasičnim ravnim ekranom, a U9000 serija biće dostupna u varijantama od 78, 65 i 55-inča.

Pročitajte i:  Uz kupovinu Samsung pametnih telefona čeka vas fenomenalan poklon!

S9 serija UHD televizora narasla je zahvaljujući najvećem ekranu na svetu od neverovatnih 110-inča u UHD kvalitetu prikaza slike. Ova premium serija televizora menja način na koji su se do sada dizajnirali TV uređaji uz pomoć Frame TV koncepta.  Upotrebom tehnologije kompresije okvira, okvir televizora je snažan i stabilan u svojoj strukturi, no istovremeno tanak i elegantan. S9 serija biće dostupna u varijanti od 110-inča kao i u prethodno dostupnoj varijanti od 85- inča.

Samsungova U8550 serija UHD televizora nudi UHD rezoluciju, a ovaj TV ne samo da analizira izvor signala i redukuje smetnje, već i radi interpolaciju detalja slike zasnovanu na informacijama o kvalitetu slike dostupnim iz baze koja je ugrađena u memoriji TV-a (system-on-chip/SoC). Postolje Samsunga U8550 s tankih 1,2-inča i 7mm debljine dizajnirano je kako bi se stvorio privid kako celi uređaj stoji samo na ekranu. U8550 serija biće dostupna u dimenzijama ekrana od 75, 65, 60, 55 i 50-inča.

„Nastavljajući prošlogodišnje predstavljanje UHD televizora, u 2014. Samsung će biti predvodnik rasta industrije putem značajnih inovacija u kvalitetu UHD slike, revolucionarnog dizajna i ponude za korisnike“ – izjavio je HS Kim, izvršni potpredsednik poslovne jedinice displeja u kompaniji Samsung Electronics.

Pročitajte i:  Samsung obećava nultu emisiju ugljenika do 2050. godine

„Spoj našeg zakrivljenog dizajna i UHD kvaliteta slike stvara vrhunsko iskustvo zabave. Samsung je spreman da udovolji zahtevima za UHD potražnjom sa novom ponudom lepo dizajniranih, odlično opremljenih i za budućnost spremnih Smart TV-a“.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,