Samsung NX mini – savršen za selfie

Samsung je najavio NX mini, najtanji i najlakši fotoaparat na svetu sa promenljivim objektivom.

NX mini_Mint green(1)Aparat je težak svega 158 grama i debljine 22,5 milimetara. Ima 3-inčni “flip-up i tač” ekran koji se okreće za 180 stepeni, kako bi, kažu iz Samsunga, korisnici mogu da savršeno ukadriraju autoportretske slike. Sa ultra tankim širokougaonim objektivom od 9mm, NX mini može da pravi grupne fotografije sa udaljenosti dužine ruke, tako da korisnici mogu lako sebe da ukadriraju.

„Samsung je predstavio prvi fotoaparat sa flip-up tač displejom 2011. godine kao lider selfie trenda, a ovaj uređaj je dizajniran kao odgovor na rastuće potrebe korisnika.Takav pristup se odražava i u modelu NX mini, uz karakteristike kao što su flip-up displej od 3.0 inča i širok ugao objektiva koji je ekskluzivno dizajniran da podrži globalnu strast za pravljenjem selfija – autoportreta, rekao je Mjong Sup Han, izvršni potpredsednik i direktor tima za Imaging poslovanje u kompaniji Samsung Electronics

Veliki 20.5MP BSI CMOS senzor od 1 inča omogućava korisnicima da prave visoko kvalitetne slike, bez ijednog propuštenog detalja. Brz način rada uzastopnog slikanja od 6 kadrova u sekundi fotoaparata NX mini dopušta fotografima da prave uzastopne snimke, a velika brzina zatvarača blende od 1/16000 sekundi zaustavlja scene koje se brzo kreću i dopušta dramatično fotografisanje pokreta sa najjasnijim detaljima, bez zamagljivanja.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Fold3 - Budućnost je stigla

NX mini će biti dostupan u pet boja – beloj, roze, mint zelenoj, braon i crnoj.

Više o ovom aparatu možete pročitati na zvaničnom sajtu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,