Samsung patentirao TV ekrane sa zaobljenim ivicama

Onima koji se interesuju za Samsung proizvode možda je već poznato to da kompanija planira da uvede novi oblik kada su TV prijemnici u pitanju.

Naime, Samsung je već zakrivio TV ekrane, a sada bi mogao da predstavi i proizvod sa zaobljenim ivicama, na šta ukazuje i nova prijava za patent koja je došla iz ove kompanije. Patent tako prikazuje tehnologiju koja opisuje kako se aranžiraju pikseli u OLED i LCD sistemima, a LCD sistem je nešto detaljnije opisan, pa se kao jedan od tehničkih izazova navodi pozadinsko osvetljenje, koje je neophodno za LCD TV uređaje. U opisu patenta se navodi da je važno da izvori svetlosti budu ravnomerno raspoređeni preko celog ekrana, te u zaobljenim ivicama. Da bi se to postiglo, razmak između izvora svetlosti i zaobljenog dela će morati da bude prilagođen zakrivljenosti ivice.

Ostaje da se vidi da li su zaobljene ivice sledeća velika stvar u oblasti TV ekrana, budući da se radi o novini koja bi mogla da se pokaže kao nepraktična jer su filmovi i TV emisije u pravougaonom formatu.

Pročitajte i:  Samsung predstavio Galaxy Tab S6

Izvor: I4U News

Facebook komentari:

SBB

TV 2019
Tagovi: , , ,