ASUS ROG Flow

Samsung patentirao TV ekrane sa zaobljenim ivicama

Onima koji se interesuju za Samsung proizvode možda je već poznato to da kompanija planira da uvede novi oblik kada su TV prijemnici u pitanju.

Naime, Samsung je već zakrivio TV ekrane, a sada bi mogao da predstavi i proizvod sa zaobljenim ivicama, na šta ukazuje i nova prijava za patent koja je došla iz ove kompanije. Patent tako prikazuje tehnologiju koja opisuje kako se aranžiraju pikseli u OLED i LCD sistemima, a LCD sistem je nešto detaljnije opisan, pa se kao jedan od tehničkih izazova navodi pozadinsko osvetljenje, koje je neophodno za LCD TV uređaje. U opisu patenta se navodi da je važno da izvori svetlosti budu ravnomerno raspoređeni preko celog ekrana, te u zaobljenim ivicama. Da bi se to postiglo, razmak između izvora svetlosti i zaobljenog dela će morati da bude prilagođen zakrivljenosti ivice.

Ostaje da se vidi da li su zaobljene ivice sledeća velika stvar u oblasti TV ekrana, budući da se radi o novini koja bi mogla da se pokaže kao nepraktična jer su filmovi i TV emisije u pravougaonom formatu.

Pročitajte i:  Samsung predstavio nove audiovizuelne uređaje za 2021. godinu

Izvor: I4U News

Facebook komentari:
HR specijalno izdanje

Tagovi: , , ,