Top50 Glas publike

Samsung počinje proizvodnju novih DRAM-ova kapaciteta 12 GB

Samsung Electronics, najveći svetski proizvođač memorijskih modula započeo je proizvodnju novih 2 GB Low Power Double Data Rate 5 (LPDDR5) mobilnih DRAM-ova. Oni će se pakovati u 12 GB LPDDR5 DRAM modul koji će imati brzinu transfera podataka od 5.500 Mbps, a biće namenjen za ugradnju u buduće flegšip modele telefona.

PCPress.rs Image

Početak proizvodnje novih 12 GB DRAM-ova najavljen je u martu ove godine, kada je naglašeno da će novi memorijski čipovi zameniti 12 GB LPDDR4X memorije. Sa brzinom od 5.500 Mbps, ovaj DRAM će biti 1,3 puta brži nego što je najavljeno u martu, pri čemu će trošiti 30 odsto manje struje. Novi memorijski čip će takođe poboljšati stabilnost 5G kompatibilnih telefona, a obezbediće i bolje AI mogućnosti i unapređeno mašinsko učenje.

Proizvodnja memorijskih modula je profitabilan biznis za Samsung, mada se predviđa da će se drugi kvartal završiti sa padom profita od 56 odsto. Međutim, kompanija planira da, ukoliko bude velika potražnja za novim LPDDR5 DRAM čipovima, proširi kapacitete za njihovu proizvodnju. Pored toga, planira se i dalji razvoj DRAM čipova. Za sledeću godinu očekuje se proizvodnja modula koji će imati brzinu protoka podataka od 6,400 Mbps, kao i razvoj 16 GB LPDDR5 memorijskih čipova, kako bi se u potpunosti pokrili svi segmenti premium mobilnog tržišta.

Pročitajte i:  Mercedesov glavni dizajner prešao u Samsung

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,