Top50 Glas publike

Samsung potvrdio da radi na tehnologiji za kameru ispod displeja

Postojeći pametni telefoni nisu u mogućnosti da imaju “pravi” puni ekran, budući da ih u tome ometa prednja kamera, te se kao jedina rešenja nude zarez na displeju u koji se smeštaju komponente, ili otvor na ekranu u koji staje kamera. Samsung bi to uskoro mogao da promeni, te da lansira uređaje sa „savršenim“ full-screen displejom.

PCPress.rs Image

Naime, iz kompanije su potvrdili da rade na razvijanju tehnologije koja bi trebalo da omogući da se kamere nađu ispod ekrana uređaja. To bi moglo da im omogući da dizajniraju telefone koji će sadržaje moći da prikazuju preko celih ekrana, a da se ne oslanjaju na dosadašnja rešenja zbog kojih se gubilo ili na kvalitetu kamere ili na funkcionalnost displeja. Ovo nije prvi put da je Samsung otkrio da radi na tehnologiji ovog tipa, budući da je ranije već moglo da se čuje da kompanija istražuje ovo polje, i planira da nova rešenja implementira u neke buduće proizvode.

PCPress.rs Image

Još uvek nije poznato kada bi nova tehnologija mogla da stigne na Samsung telefone, a eksperti pretpostavljaju da bi to moglo da se dogodi uskoro, budući da se senzor za otisak prsta već našao ispod displeja mnogih uređaja, pa bi slična rešenja mogla da se primene i na kamere.

Pročitajte i:  Mercedesov glavni dizajner prešao u Samsung

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,