Top50 Glas publike

Samsung pravi patent laptopa koji može dva puta da se preklopi

Novi Samsungov patent najavljuje laptop koji može da se sklopi više puta što bi značilo da ima fleksibilan ekran i rascep na sredini tastature.

PCPress.rs Image

Samsung je nedavno prijavio patent koji predstavlja laptop koji može dva puta da se preklopi. U ovom slučaju znači da postoji fleksibilan ekran. Njegova prednost je u efikasnijoj prenosivosti.

Samsung je podneo patent Svetskoj organizaciji za intelektualnu svojinu još u julu 2021. godine, a dokumenti su objavljeni 13. januara 2022. godine. Iako su dokumenti tek sada dostupni, prošle godine je bilo jasno da svi proizvođači nastoje da naprave uređaj koji će imati fleksibilan ekran.

PCPress.rs Image

Prema objavljenim podacima novi laptop se preklapa vertikalno. Ekran ima nabor koji naglašava da je moguće preklopiti ga još jednom. Ne samo da je ekran preklopiv već i metalni deo laptopa. Kada se laptop presavije koristi se štipaljka koja nedozvoljava razdvajanje presavijenih delova. Da bi ovo bilo moguće laptop sadrži dve baterije.

Na osnovu ovog patenta možemo da zaključimo da je suštinski reč samo o novom dizajnu a ne o novim mogućnostima. Ekran nije savitljiv u toj meri da može dva puta da se preklopi već se sastoji iz delova. U kojoj meri nas zaista laptop opterećuje svojim trenutnim dimenzijama?

Pročitajte i:  Vodeći brendovi pametnih telefona za 2022. prema izveštaju Canalysa

Izvor: Indianexpress

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,