Top50 Glas publike

Samsung predstavio aplikaciju koja štiti oči

Aplikacija Samsung Safety Screen pomaže korisnicima da mobilne uređaje drže na idealnom rastojanju

FaceBook Post 

Samsung je predstavio aplikaciju Samsung Safety Screen za bezbednost ekrana koja pomaže korisnicima, posebno mlađoj deci, da drže svoje mobilne uređaje na idealnom rastojanju od svojih očiju. Ova aplikacija je dostupna besplatno za sve Android uređaje u prodavnici Google Play Store.

Samsung Safety Screen radi u pozadini na mobilnim uređajima, a roditelji čak mogu da aktiviraju i zaštitu putem lozinke. Koristeći napredni softver za prepoznavanje lica, aplikacija prikazuje prijateljski raspoloženu animaciju koja ugasi ekran kada se uređaj prinese preblizu očima, a otključa ga tek kada se uređaj udalji na minimalnu preporučenu bezbednu razdaljinu.

Prema mišljenju Saveta za vid, kratkovidost je u porastu, što naučnici pripisuju mešavini genetskih i faktora okruženja, uključujući sve veći broj aktivnosti na maloj udaljenosti od lica. Na ovo dodatno utiče upotreba digitalnih uređaja, kao i sve manja izloženost prirodnom svetlu kroz aktivnosti na otvorenom. Naprezanje očiju usled upotrebe digitalnih uređaja može takođe da pogodi i decu i adolescente, čije oči mogu da se zamore nakon dugotrajne upotrebe.

Pročitajte i:  DuckDuckGo: Još bolji za Android korisnike

Razvijena u kompaniji Samsung Gulf Electronics, u saradnji sa Leo Burnett MENA, aplikacija Samsung Safety Screen je već dobila nagradu na nedavno održanoj manifestaciji Dubai Lynx.

Izvor: Samsung

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,