Top50 Glas publike

Samsung predstavio Galaxy Core Advanced

Samsung je predstavio novi telefon, Galaxy Core Advance, koji nudi kombinaciju moćnog korisničkog iskustva Galaxy uređaja sa poboljšanim funkcijama.

Galaxy Core Advance_6Galaxy Core Advance ima 4.7-inčni ekran, a sa zadnje strane nalazi se Soft Feel poleđina koja povećava izdržljivost, ali pruža korisnicima osećaj topline i mekoće, pri čemu je mnogo lakši i udobniji za držanje u ruci, kažu iz Samsunga. Deo intiuitivnog dizajna ovog uređaja jesu i dugmići za često korišćene funkcije – video-snimanje, fotoaparat, jačina  zvuka, meni, funkcije displeja ekrana kao i razne funkcije za uključivanje koje korisnicima, onima za koje ekran osetljiv na dodir nije sasvim udoban.

Ima 1GB RAM i 8GB interne memorije, procesor je dvojezgarni na 1,2GHz, a radi na Androidu 4.2 Jelly Bean.

Kako bi se Galaxy iskustvo proširilo na veći broj korisnika, Galaxy Core Advance nudi i pogodne funkcije korišćenja i bolji pristup za osobe sa invaliditetom i slabovide osobe. Glavne funkcije za korišćenje i pristup obuhvataju opciju Optical Scan – „optičko skeniranje“ koja automatski prepoznaje tekst sa slike i čita ga naglas korisniku, tehnologiju Light Sensing – „senzor za svetlo“ koja koristi kameru uređaja da opazi pravac i jačinu svetla, kao i opciju Instant Voice Recorder – „instant snimač zvuka“ koja nudi pojednostavljen pristup beleženju jednostavnih glasovnih poruka.

Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Komponente i periferijska oprema

Uređaj je opremljen opcijom Screen Curtain – koja omogućava korisnicima da sprovode komande na zatamnjenom ekranu kako bi obezbedili privatnost i uštedeli bateriju, visok kvalitet funkcija TTS-a (Text-to-Speech – „tekst u govor“) i funkcijama Voice Guided Camera – „fotoaparat vođen glasom“ što omogućava korisnicima da fotografišu navođenjem broja likova osoba koji se zapažaju i lokacijom na kojoj se nalaze.

Ovaj model će se u maloprodaji naći početkom sledeće godine, a biće dostupan u plavoj i beloj boji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,