Top50 Glas publike

Samsung predstavio GALAXY S II, najtanji smart telefon na svetu

Svetsko predstavljanje Samsungovog najmoćnijeg smart telefona: uz elegantan i lagan dizajn nude se neprevaziđene performanse sa Dual-Core procesorom aplikacija i najboljim vizualnim doživljajem preko displeja Super AMOLED Plus

GALAXY S II Lifestyle Image (8)BARSELONA, 13. februar 2011. – Kompanija Samsung Electronics Ltd, vodeći proizvođač mobilnih telefona, predstavila je Samsung GALAXY S II (model: GT-I9100), predivno tanak (8.49mm) i lagan, dual-core smart telefon koji predstavlja spoj neprevaziđenog vizualnog doživljaja i neverovatnih performansi.

Samsung GALAXY S II koristi platformu Android™ 2.3 Gingerbread, najnoviju verziju mobilnog operativnog sistema koji se najbrže razvija u svetu. Nova generacija smart telefona uključuje i pristup novim sadržajima i zabavnim priključcima Samsunga kojih ima četiri, a koji su besprekorno integrisani kako bi pružili direktan pristup muzici, igricama, elektronskom čitanju i servisima za društveno umrežavanje.

„U toku 2011. godine, Samsungova liderska uloga na polju brzine, kvaliteta ekrana i sadržaja dobiće potpuno novu dimenziju“, izjavio je Dž.K. Šin, predsednik i direktor Samsungovog odseka Mobile Communications Business. „Sa modelom GALAXY S II, Samsung želi da postavi novi standard vizualnog kvaliteta na mobilnim telefonima, kao i u pogledu moćnih performansi, tankog i modernog dizajna.“

„GALAXY S II predstavlja prirodnu i moćnu evoluciju modela GALAXY S. Na osnovu fenomenalnog uspeha originalnog Samsungovog modela GALAXY S, ponosni smo što možemo da predstavimo najnoviji smart telefon. Potrošači više ne moraju da se suzdržavaju – Samsung GALAXY S II im dozvoljava da sami dizajniraju svoje smart životne priče.“

„Drago nam je da vidimo da je Samsung na tržište predstavio još jedan uređaj sa platformom Android što pomaže razvoju Android ekosistema“, rekao je Endi Rubin, potpredsednik odseka za Inženjering u kompaniji Google.

GALAXY S  II Product Image (2)Moćne performanse

Sa dual-core procesoroma za aplikacije i povezivanjem putem napredne wireless mreže (HSPA+ 21), Samsung GALAXY S II ima brzinu i moć da pruži radna mobilna svojstva bez premca. Dual-core procesor za aplikacije nudi neodoljive funkcije kao što su brzo pretraživanje interneta, sposobnost za multi-tasking koja se može uporediti sa onom u PC okruženju, grafika vrhunskog kvaliteta i ultra-brzi 3D korisnički interfejs na velikom ekranu. GALAXY S II takođe obezbeđuje i besprekoran multitasking, jer se sa aplikacije na aplikaciju prelazi u istom trenutku. Igrice i video sadržaji rade neverovatno brzo i besprekorno, a sve zahvaljujući superiornim perfomansama 3D hardvera.

Uz super-brzu HSPA+ konektivnost, model GALAXY S II omogućava velike brzine preuzimanja podataka putem telefona, a platforma BlueTooth® 3.0+HS značajno smanjuje vreme transfera podataka.

Samsung GALAXY S II opremljen je sa izuzetnom kamerom od 8 megapiksela i kamkorderom od 1080p sa ful HD snimanjem i plejbekom. Pomoću Samsungove patentirane tehnologije AllShare, potrošači mogu da slikaju, stvaraju i dele svoje doživljaje bez imalo napora.

Nova dimenzija vizualnog doživljaja

GALAXY S II Lifestyle Image (1)Samsung GALAXY S II je opremljen sa Samsungovim novim, kristalno jasnim ekranom Super AMOLED Plus, najnaprednijim mobilnim vizualnim displejom koji je ikada stvoren. Postavivši standarde za vizualne kvalitete na mobilnim telefonima, displej Super AMOLED Plus predstavlja najbolji kvalitet u pogledu skale boja, proporcije kontrasta i izoštravanja. Koristeći ekransku tehnologiju RealStripe kao i značajno povećani broj sub-piksela, Super AMOLED Plus dopunjava mehaniku ljudskog oka pomažući mu da vidi slike jasnije i sa mnogo više detalja nego ikada ranije. Sa širim uglom posmatranja i uvećanom moći gledanja napolju, Samsung GALAXY S II pruža mnogo življi doživljaj vizualizacije od bilo kog drugog mobilnog uređaja.

Pročitajte i:  EarSpy prisluškuje Android telefone

Premda ima radni učinak bez premca, inovativni Super AMOLED Plus displej ne pravi kompromise u pogledu rada baterije. Značajno smanjenje potrošnje energije Super AMOLED displeja znači i da je ovaj displej energetski efikasniji od ostalih uređaja te veličine što je Samsung iskoristio da težinu mobilnog telefona svede na minimum.

Samsung GALAXY S II ide na posao

Samsung je predstavio novu paletu rešenja za korporativnu upotrebu mobilnih telefona čime je proširio poslovne sposobnosti modela Samsung GALAXY S II osim što je pomogao korporativnoj klijenteli da se osnaži fleksibilnom i povezanom mobilnom radnom snagom. Samsung je sklopio partnerstva sa liderima u IT industriji kako bi ponudio najrelevantnija korporativna rešenja u okviru modela Samsung GALAXY S II, a koja rade besprekorno na platformi Android Gingerbread. Osim toga, kompanija je poklonila posebnu pažnju obezbeđivanju podataka i same mreže. Ova rešenja uključuju proširene servise za konferencijske pozive i povezivanje u okviru platforme Cisco – najsveobuhvatnije primene Microsoft Exchange ActiveSync kod mobilnih uređaja, kao i bezbedno daljinsko upravljanje uređajima pomoću Sybase.

Novi svet zabave i inteligentnije interakcije

GALAXY S II Lifestyle Image (3)Samsung je izabrao Samsung GALAXY S II za svoj vrhunski mobilni proizvod uz koji će lansirati Samsung Hubs – integrisane mobilne aplikacije koje su dizajnirane tako da odgovaraju svakom elementu vašeg života. Uz opciju Samsung Hubs, model Samsung GALAXY S II nudi raznovrsne kataloge knjiga i magazina, muzike, naprednih igrica za mobilne telefone kao i kontrolu nad vašim onlajn društvenim životom, a sve to sa jednog jedinog uređaja.

  • Social Hub Premium: Budućnost komunikacije – komunicirajte s kim god želite, kako god želite, sve sa jednog mesta – vaše liste kontakata. Istorija razgovora, IM status i novosti sa sajtova za društveno umrežavanje, sve su to sadržaji koji spremno čekaju na vas. Korisnici odatle mogu da pristupe svim vrstama poruka (direktna elektronska pošta, tekstualne poruke, VM i sajtovi za društveno umrežavanje) kao i da na njih direktno odgovore bez korišćenja individualnih aplikacija. Ova opcija zaista funkcioniše kao priključak za vaš čitav društveni život.
  • Readers Hub: Sa ovim priključkom možete da uvek sa sobom nosite ogromnu biblioteku prepunu knjiga, časopisa i dnevnih novina. Putem svojih strateških partnerstava, Samsung Readers Hub nudi više od 2.2 miliona knjiga i romana, 2000 svetskih i lokalnih novina na 49 jezika i 2300 popularnih časopisa na 22 jezika.
  • Game Hub: Najlakši način za preuzimanje i igranje najboljih igrica za mobilne telefone. Uz žiroskopski senzor sa 3 ose, model Samsung GALAXY S II za vas otvara čitav jedan novi svet gejmerskih mogućnosti. Isprobajte ga besplatno i preuzmite prvoklasne naslove od partnera kao što je Gameloft, ili uživajte u igricama sa društvenih mreža (SNG) koje pokreće Mobage uključujući i igrice We Rule i We City koje radi ngmoco.
  • Music Hub: Napravite od Samsunga GALAXY S II ličnog muzičkog menadžera i preko 7digital-a pristupite broju od preko 12 miliona muzičkih numera. Otkrijte šta se najviše sluša na top listama, potražite omiljenu muziku, dobijte preporuke za albume, uživajte u pretpremijerama i skidajte muziku direktno na svoj Samsung GALAXY S II.
Pročitajte i:  Google menja način funkcionisanja Androida u Indiji

Samsung GALAXY S II pruža potrošačima više izbora da personalizuju svoje smart-telefonsko iskustvo. Kao novost u modelu Samsung GALAXY S II, Samsung predstavio Live Panel, servis koji sakuplja sadržaje sa interneta i sadržaje aplikacija na jedan zajednički početni ekran koji se može prilagođavati. Potrošači mogu da urede izgled svog Live Panel-a, time što će birati onlajn servise i mobilne aplikacije koje će se pojaviti na ekranu. Novosti sa sajtova za društveno umrežavanje, informacije i mnogo drugih aplikacija, sve su to sadržaji koje mogu da budu deo Live Panel-a i kojima možete odmah da pristupite preko rasporeda koji podseća na časopis.

Sa poboljšanom glasovnom tehnologijom na Samsungu GALAXY S II, korisnici će moći da postignu mnogo više sa mnogo manje truda. Prilikom otvaranja aplikacija preko kontrolisanja poruka, društvenih medija i elektronske pošte do pozivanja, aplikacija Samsung Voice Solution će prepoznavati glas i pretvarati ga u tekst i obrnuto. Prilagođena aplikacija Voice Translation pretvara Samsung GALAXY S II u savršenog saputnika jer prevodi glasovnu i/ili tekstualnu poruku na veći broj jezika: dovoljno je izgovoriti reč ili frazu u slušalicu i ova aplikacija će je odmah prevesti i navesti glasovnu i tekstualnu formu prevoda.

Samsung je predstavio i aplikaciju Kies Air koja omogućava brzo i jednostavno upravljanje mobilnim uređajem. Sa aplikacijom Kies Air, potrošači mogu da upravljaju sadržajima svojih smart telefona sa svojih personalnih računara i preko lokalnih WiFi konekcija. Prebacite fotografije napravljene preko ugrađene kamere, slušajte muziku, proverite propuštene pozive i šaljite poruke u veb pretraživaču vašeg kućnog računara. Za dodatnu konektivnost, aplikacija WiFi Direct dozvoljava potrošačima da se povežu direktno sa računarima i štampačima koji imaju opciju bežičnog povezivanja, bez potrebe da se traži pristupno mesto za bežičnu konekciju. U skladu sa zahtevima tržišta, model GALAXY S II je u stanju da uključi i tehnologiju Near Field Communication (NFC) koja podržava sve rašireniju uslugu plaćanja mobilnim telefonom kao i druge servise mobilnih operatera.

Model GALAXY S II je izložen u hali br. 8 na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija 2011.

Za multimedijalne sadržaje i detaljnije informacije, molimo vas da posetite www.samsungunpacked.com/press.

Mreža

GSM 850/900/1800/1900

HSPA+ 21 850/900/1900/2100

OS

Android 2.3 Gingerbread

Displej

 4.27” WVGA (480×800) Super AMOLED Plus

Procesor

( BB& AP )

1 GHz Dual Core procesor

Kamera

Primarna (pozadi): 8.0 megapiksela AF sa LED Flash

Sekundarna (napred): 2.0 megapiksela

Single Shot, Beauty Shot, , Panorama Shot, Smile Shot, Action Shot, Cartoon Shot

Video

Formati: MPEG4/ H.264/ H.263/ DivX VC-1

Plejbek : FULL HD (1080p) @ 30 fps

Snimanje: FULL HD (1080p) @ 30 fps

Audio

  MP3, AAC, AAC+, eACC+

3.5mm Ear Jack & Speaker, Stereo FM Radio sa RDS, Voice Recorder

Priključci

Social Hub

– Integrisani kontakti, integrisani kalendar, objedinjeni inboks

– Premium: obaveštenja sa društvenih mreža, Push Email & Push IM

– Osnovno: POP3/IMAP Email & IM

(* Raspoloživost Social Hub opcije se razlikuje u zavisnosti od zemlje i mobilnog operatera)

Music Hub

Readers Hub

Game Hub

Korporativna
rešenja

Microsoft Exchange ActiveSync Sveobuhvatna mobilna implementacija platforme Exchange ActiveSync, koja daje podršku za većinu licenci za korisnike Android ActiveSync, kao što pruža sinhronizaciju sa elektronskom poštom, kalendarom, kontaktima i ostalim zadacima putem Microsoft Exchange Server-a.

On Device Encryption – Bezbednosno rešenje koje omogućava zaštitu podataka na mobilnom telefonu ne umanjujući njegovu brzinu i funkcionalnost. Superiorni rezultati se mogu postići i uključivanjem platformi Sybase Afaria Mobile Device Management i Microsoft Exchange ActiveSync, koje dopunjavaju sistem šifrovanja svojim sopstvenim mehanizmima.

Cisco AnyConnect Virtual Private Network – Nudi pouzdano i lako ostvarivo povezivanje sa mrežama koje su zaštićene šiframa za mobilne radnike gde god se oni nalazili, a za korišćene poslovne elektronske pošte, virtualni desktop i ostale Androidove aplikacije pri čemu AnyConnect omogućava povezivanje sa aplikacijama koje je od ključnog značaja za posao.

Sybase Afaria Mobile Device Management – Nudi sveobuhvatne mogućnosti koje zahteva IT kako bi mobilni radnici mogli da pristupe imovini kompanije putem uređaja po izboru. IT sada može da pouzdano proširi korporativne bezbednosne licence na platformu Android, čime se dopušta prihvatanje telefona Galaxy S II u privatnom ili kompanijskom vlasništvu.

Cisco WebEx – Zaposleni će moći da na vezi na važnim sastancima gde god da se nalazi korišćenjem Samsungovih Galaxy uređaja; korisnici mogu da vide zajedničke desktopove, pretraživače, aplikacije i dokumente sa direktnim beleškama.

Cisco Mobile – Jedno od VoIP rešenja koje zaposlenima omogućava da pozivaju i primaju pozive putem Wi-Fi konekcije uz korišćenje Android interfejsa, što će obezbediti značajne uštede troškova za zaposlene u inostranstvu.

Funkcije
sa dodatnom
vrednošću

Android Market

Podrška Adobe Flash 10.1

Samsung TouchWiz

QuickType by SWYPE

Document Viewer / Editor

Android Brower, RSS Reader

Exchange ActiveSync

Google MapsTM with Latitude, Places,  Navigation (beta)

A-GPS

Google Voice SearchTM

Lost Phone Management

Konektivnost

 Bluetooth® technology v 3.0 + HS

USB 2.0

Wi-Fi 802.11 (a/b/g/n), WiFi Direct

NFC Connectivity (Optional)

MHL

DLNA (AllShare)

Senzor

Accelerometer, Light, Digital Compass, Proximity, Gyroscope sensor,

Memorija

16/32 GB + microSD (do 32 GB)

Dimenzije  

125.3 x 66.1 x 8.49 mm, 116 g

Baterija

1650 mAh

Pročitajte i:  Mercedesov glavni dizajner prešao u Samsung

* Svaka funkcija, osobine, specifikacije i drugi podaci o proizvodu koji se nalaze u ovom dokumentu, uključujući i dizajn, cenu, komponente, preformanse, dostupnost i mogućnosti podležu promenama bez prethodnog obaveštenja ili obaveze.

Samsung

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,