Top50 Glas publike

Samsung predstavio senzor za kameru od 64 MP

Prema nedavnim glasinama, nagovešteno je da će Samsung Galaxy Note 10 možda izaći sa četiri kamere na poleđini. Ovim će telefon biti sličan, u smislu broja kamera, 5G verziji Samsung Galaxy S10. Sada možda imamo više tragova o tome kakvu kameru će telefon imati.

PCPress.rs Image

U saopštenju Samsung-a, kompanija je predstavila nekoliko novih senzora za kameru u vidu 64 MP ISOCELL Bright GW1 i 48 MP ISOCELL Bright GM2, koji će, prema Samsung-u, pomoći u „ultra-visokoj rezoluciji“ mobilne fotografije. Koristiće Samsung-ovu Tetracell tehnologiju koja će pomoći u spajanju piksela i remosaic algoritam kako bi pomogao u stvaranju jasnih fotografija pri slabom osvetljenju i fotografije sa više detalja pod uslovima boljeg osvetljenja.

Yongin Park, izvršni potpredsednik za sektor senzora u Samsung Electronics-u, izjavio je za nove senzore: „Tokom proteklih nekoliko godina, kamere mobilnih telefona postale su glavni instrument za snimanje i deljenje naših svakodnevnih trenutaka. Sa više piksela i naprednim tehnologijama za piksele, Samsung ISOCELL Bright GW1 i GM2 će doneti novi nivo fotografije današnjim laganim mobilnim uređajima koji će poboljšati i pomoći u promeni načina na koji beležimo naš svakodnevni život.“

Pročitajte i:  Samsung donosi streaming igara na televizore iz 2021. godine

PCPress.rs Image

Sada, ne postoji garancija da su to senzori koji će se implementirati u Note 10, ali bilo bi nepromišljeno od Samsung-a da ne iskoristi sopstvenu tehnologiju, ali moraćemo da sačekamo i vidimo.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,