Samsung predstavlja Gear S2 klasik 3G sa eSIM karticom

Samsung je na sajmu MWC najavio Samsung Gear S2 classic 3G kao prvi uređaj na tržištu koji će biti opremljen eSIM karticom koja odgovara arhitekturi GSMA za obezbeđenje usluga za SIM sa udaljene lokacije (RSP, remote SIM provisioning)

Samsung Gear S2 classic_Rosegold_Rside

“U Samsungu se trudimo da predvidimo potrebe korisnika, a razvoj prve eSIM kartice koja odgovara standardima GSMA je dalji primer naše posvećenosti stalnim smislenim inovacijama,” izjavio je Junsang Park, viši potpredsednik Kancelarije za istraživanje i razvoj Divizije za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung. “Uzbuđeni smo što ćemo predstaviti Samsung Gear S2 3G klasik, ne samo kao početnu tačku ka globalnom povezivanju većeg broja uređaja, već i kao korak napred u našoj posvećenosti razvoju tržišta Interneta stvari.

Samsung je odigrao ključnu ulogu u pokretanju saradnje između partnera iz više različitih industrija, među globalnim operaterima i prodavcima SIM modula, kako bi implementirao eSIM karticu koja odgovara standardima GSMA u uređaje široke potrošnje. Ova kompanija je sarađivala sa nekoliko partnera iz ove industrije, uključujući “M1 Limited”, “Orange”, “Singtel”, “StarHub Ltd.”, “Telefónica”, “TeliaSonera”, “Vodafone Group” i prodavce SIM kartica – “Gemalto”, “Giesecke&Devrient” (G&D) i “Oberthur Technologies”. Ova grupa kompanija sarađivala je na razvoju tehničkih specifikacija koje će omogućiti korisnicima da preuzmu sa interneta profil operatera mobilne mreže na uređaje sa ugrađenim e-SIM karticama.

Pročitajte i:  Digitalni ključevi automobila uskoro dostupni

“Uzbuđeni smo što će naši korisnici koji poseduju Gear S2 moći da ostave svoje mobilne telefone kod kuće, a da i dalje budu dostupni. Sa povećanjem broja povezanih uređaja, mogućnost povezivanja više objekata preko mreže mobilne telefonije biće od suštinskog značaja, a rad koji smo uložili, zajedno sa Samsung-om i drugim partnerima ka usvajanju standardizovanog pristupa eSIM karticama je veliki korak napred u tom pravcu,” kaže Iv Metr, izvršni potpredsednik u Diviziji za povezane objekte i partnerstva u kompaniji Orandž.

Svi partneri koji su saradjivali na projektu su u potpunosti posvećeni podršci GSMA aktivnosti u stvaranju potpuno interoperabilnog eSIM standarda koji će obezbediti mogućnost bezbednog povezivanja za sve veći broj uređaja.

“Ovo je bio uspešan timski rad, a njegovi rezultati su sada prikazani javnosti na MWC. Mi se već radujemo nastavku bliske saradnje sa Samsungom i partnerima iz redova operatera mobilnih mreža kako bismo nastavili da potrošačima obezbeđujemo sigurna eSIM rešenja jednostavna za upotrebu,” kaže Karsten Arens, šef Divizije telekomunikacione industrije, Giseke&Devrient (G&D)

Pročitajte i:  Xiaomi izbio na prvo mesto u Evropi po prodaji telefona

Gear S2 klasik 3G opremljen eSIM karticom u skladu sa GSMA standardima biće dostupan od marta.

Izvor: Samsung

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,