Samsung proširuje tržište transparentnih ekrana novim LCD panelom od 46 inča

PCPress.rs ImageSamsung Electronics Ltd. je objavio da će počev od ovog meseca proširiti tržište transparentnih ekrana proizvodnjom transparentnog LCD panela od 46 inča.

Jangvan Park, potpredsednik odseka za LCD marketing u organizaciji Rešenja za uređaje u kompaniji Samsung Electronics, tim povodom je izjavio: „Transparentni paneli, kao uzbudljiva primena tehnologije ekrana sledeće generacije, imaju neograničen potencijal da promene naše navike u gledanju tokom sledećih nekoliko godina. Kao snažna podrška tržištu transparentnih ekrana, Samsung planira da razvije ovu tehnologiju kako bi postala pokretačka snaga novog rasta našeg LCD biznisa.“

Samsungov transparentni LCD panel od 46 inča ima odnos kontrasta od 4500:1 sa HD rezolucijom (1,366×768) kao i skalu boja od 70 posto.

Kao dobitnik nagrade za inovacije na Sajmu potrošačkih elektronskih uređaja CES za 2012. godinu, Samsung je predvideo da transparentni LCD panel bude pogodan za postavljanje na raznovrsnim mestima u maloprodajnim objektima, kao što su vitrine za izlaganje robe, vrata komercijalnih frižidera, vrata platforme na stanicama podzemne železnice u Severnoj Americi, Evropi i Aziji. Ovaj panel će imati i drugačije primene, na primer na elektronskim bilbordima, šalterima za informacije, medicinskoj opremi, e-signage i mobilnim telefonskim uređajima.

Pročitajte i:  Samsung počeo da uklanja reklame iz aplikacija

PCPress.rs ImageSamsungov transparentni LCD panel od 22 inča, koji je sada komercijalizovan, imao je odličan prijem kod potrošača i potencijalnih potrošača na planu mobilnih telefonskih uređaja, kao i u sektoru nakita i luksuznih roba, zbog svoje kompaktne veličine i male potrošnje električne energije, i kvalitetom ekranap je privukao veliku pažnju.

Na osnovu istraživanja tržišta kompanije Display Bank, očekuje se rast tržišta transparentnih ekrana sa 0,9 milijardi USD 2015. godine na 87 milijardi USD 2025.

Izvor: Samsung

Facebook komentari:

Tagovi: ,