Top50 Glas publike

Samsung QLED televizori imaju posebnu garanciju

Samsung QLED televizori stižu sa posebnom garancijom koja će obradovati mnoge korisnike. Ukoliko želite da promenite TV koji imate u kući, sada je pravi trenutak da svoje misli sprovedete u delo.

Kupovina Samsung QLED televizora donosi posebnu garanciju

Nećete pogrešiti ukoliko kupite Samsung QLED televizor iz 2018. godine, jer uz njega dobijate pet godina garancije, a još i važnije – 10 godina bez Burn-in efekta. Dok je kod pet godina garancije sve savršeno jasno, jer je to garancija kakva svima nama uvek treba, mnogi će se verovatno zapitati – šta je to uopšte “burn-in” efekat? I zašto mi je garancija za to potrebna?

Šta je Burn-in efekat?

Sigurno su se neki od nas suočili sa “otiskom” na ekranu, koji nas je u nekom trenutku podsetio na razmazanu fleku, obris nečega što ne treba tu ni da vidimo. I nije reč o duhu iz televizora, već o takozvanoj pojavi “zamrzavanja” slike. Rešavanje ove nezgodne situacije često može biti skupo i nezgodno.

Da pojasnimo detaljnije. Do „zamrznute“ slike dolazi ako je nepomična slika dugo prisutna na ekranu, ili ako prečesto gledamo određeni kanal pa se njegov logo “ureže” na svaki drugi. U tim trenucima, pikseli stvaraju utisak nalik na duha koji ostaje čak i nakon što se sadržaj na ekranu televizora promeni ili pomeri. Ovo i nije čudna pojava, imajući u vidu da ljudi televiziju gledaju u proseku više od tri sata na dan.

Pročitajte i:  Samsung Unpacked zakazan za prvi februar

Kada tome dodamo i vreme provedeno u igranju igrica, postoji šansa da te slike na ekranu zauvek tu i ostanu. Programi koji sadrže mnogo statičnih prikaza, kao što je traka sa vestima, kanal sa logotipom u uglu, sportski rezultati i igrice sa nepomičnim prikazima, glavni su krivci za ovaj efekat. Iako nova linija Samsung QLED televizora nije podložna „zamrznutoj“ slici, dajući garanciju i na ovaj efekat, Samsung nastoji da opravda maksimalno poverenje svojih potrošača.

Samsung QLED 8K TV televizor

Samsung QLED televizori poseduju nove mogućnosti

Bez ovakvih neželjenih vizuelnih efekata, svaki korisnik moći će da na miru uživa u spektru boja i detalja kojima QLED raspolaže zahvaljujući Quantum dot tehnologiji. Takođe, potpuni užitak pruža i Ambient Mode, funkcija koja QLED TV pretvara u lep, funkcionalan i inteligentan ekran kada je isključen, a donosi veliki broj informacija, uključujući vesti, vremenske prilike i saobraćaj. Ekran tada može sam da reprodukuje muziku, ali i da se potpuno uklopi u boju ili teksturu zida na kome se nalazi.

Kod linije ovih televizora moguća je kontrola svih povezanih uređaja jednim daljinskim upravljačem, postoji mogućnost glasovne kontrole, kao i opcija povezivanja mobilnog telefona i televizora preko Smart View aplikacije, pri čemu mobilni telefon preuzima funkciju daljinskog upravljača. Na taj način, vremenska prognoza, najnovije vesti ili gledanje fotografija sa telefona je dostupno u svakom trenutku.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Watch bi mogao doći sa mikroLED ekranom 2024. godine

Aplikacija SmartThings pretvara televizor u centar za sve pametne uređaje u domaćinstvu, od frižidera do mobilnog telefona. Donosi jednostavnu interakciju, pruža mofućnost kontrole i nadgledanja doma na inteligentan način. Uz to, uz jedinstvenu nevidljivu konekciju sa samo jednim kablom omogućava držanje uređaja povezanih na jednom mestu uz One Connect Box.
Linija novih TV uređaja dizajnirana je tako da se kompletno uklopi u dom, dok je ujedno jednostavna za korišćenje. S druge strane, zaista je smišljena da pruži nezaboravno iskustvo gledanja i uživanja.

Promocija ovih atraktivnih uređaja traje do 31. decembra ove godine, a sve informacije dostupne su na zvaničnom sajtu. Više informacija o Samsung QLED televizorima i burn-in efektu možete dobiti na Samsungovoj stranici.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,