Samsung radi na potpuno novom dizajnu Galaxy telefona

Po ustaljenoj dinamici, očekujemo da će Samsung u toku sledeće godine predstaviti najmanje tri nova flagship modela – Galaxy 11, Fold 2 i Note 11. Kada je dizajn u pitanju, prve vesti govore da od Fold-a 2 možemo da očekujemo neke značajnije promene u izgledu. Preostala dva modela najverovatnije će imati diskretne izmene koje će samo dodatno „ispeglati“ njihov izgled.

PCPress.rs Image
Izvor: Lets Go Digital

Međutim, pojavile su se informacije da Samsung takođe radi i na potpuno drugačijem dizajnu telefona – izgledu kakav do sada nije viđen. U pitanju je pravi – all screen dizajn.

Suštinski, za sada jedino prednja kamera ostaje deo koji mora da bude vidljiv na prednjoj strani telefona, mada se proizvođači trude da i to promene. Već smo videli nekoliko modela telefona sa pop-up kamerama, a ozbiljno se radi i na razvoju kamera koje će moći da stoje ispod ekrana. Pored toga, trend je u smanjenju okvira oko ekrana. Samsung je tu ispred konkurenata jer već ima uspešnu Edge seriju telefona za sobom, a kako stvari stoje, kompanija pokušava da pronađe način kako da efikasno ukloni sve ivice i da ekranom pokrije i bočne i gornju i donju stranu telefona.

Pročitajte i:  Pogledajte širu sliku! Počela prodaja Galaxy Z Fold3 5G i Z Flip3 5G telefona u Srbiji

Uostalom, Samsung je ranije ove godine podneo patentnu prijavu za 3D ekran koji „oblaže“ celu prednju i bočne stranice telefona. Takav telefon ne bi imao fizičke tastere, a virtuelni tasteri bi bili poređani po bočnim ivicama telefona. Na renderu koji pokazuje mogući izgled takvog telefona ne vidi se kamera, što ukazuje da bi ona mogla da bude skrivena ispod ekrana. S obzirom da se su bočne stranice podložne udarcima i lomovima, u patentnoj prijavi se pominje da bi one imale unapređeni sistem fizičke zaštite.

Samsung nije prva kompanija koja se bavila ovakvim dizajnom. Apple je pre nekoliko godina takođe podneo sličnu patentnu dokumentaciju, ali se stalo na tom koraku (bar ne postoje informacije o tome). Razlog bi mogao da bude tehnološke prirode, jer tehnologija za tako nešto još uvek nije dovoljno sazrela.

Da bi ovaj ili sličan takav dizajn postao realnost, neophodno je da se steknu dva uslova – da se napravi upotrebljiva kamera koja će moći da bude postavljena ispod ekrana, kao i da se proizvede još čvršće i teže lomivo staklo.

Pročitajte i:  HONOR lansirao Ultra Fusion tehnologiju fotografije sa četiri kamere

Naravno, prijava ovog patenta ne znači da će Samsung proizvesti ovakav telefon, ali može da bude dobar pokazatelj u kom pravcu razmišlja kada su budući modeli u pitanju.

Izvor: BGR

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,