BIZIT 2022

Samsung radi na telefonu sa pop-up kamerom

Samsung već duže vreme pokušava da se „otarasi“ vidljive kamere na prednjoj strani telefona, a najnoviji pokušaj je nešto konvencionalniji od prethodnih. Naime, na Internetu su se pojavile informacije i renderi Samsung telefona sa pop-up prednjom kamerom.

PCPress.rs Image

Ne za najvišu klasu?

Na osnovu rendera moglo bi se zaključiti da bi taj telefon mogao da pripada budžetskoj ili srednjoj klasi telefona. Srednja klasa telefona za ovakvo rešenje mogla bi da bude idealna, zbog toga što u konkretnom slučaju, jednoobraznost ekrana ima negativnu stranu, da je potrebno sačekati neko (kratko) vreme da kamera izađe iz kućišta i postane spremna za rad. To nije prihvatljivo u premium klasi, ali u nižem cenovnom rangu može da se toleriše. Pored toga, na zadnjoj strani renderovanih slika se vidi konvencionalni skener otiska prsta, a i tri kamere ukazuju da to neće biti telefon najviše klase. Prema takvom stanju stvari, mogli bismo da očekujemo da bi ovaj model najverovatnije bio pridružen Galaxy A seriji telefona.

Mnogi detalji, kao i tehničke karakteristike telefona su još uvek nepoznati. Ne znamo čak ni da li će se ovakav telefon ikad pojaviti u prodaji. Jedino je sigurno da Samsung nastavlja da eksperimentiše sa načinima kako da ukloni ivice ekrana, kao i rupe i useke za kamere na ekranu. Koje će rešenje i dizajn prihvatiti kao konačno, ostaje da se vidi.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Flip 4 - Za svačiji džep

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,