ASUS ROG Flow

Samsung razvija mini-card SSD diskove

samsunglogoSamsung Electronics radi na novom standardu SSD diskova za netbook računare. Ovi diskovi će interno koristiti SATA, a za vezu s računarom mini-card interfejs. Diskovi će biti formata kartica mini-PCI Express (30x51x3,75 mm), što znači da će biti za 80% manji od uobičajenih 2,5-inčnih SSD diskova i srazmerno lakši (7,5-8,5 g u odnosu na 81 g, koliko ima tipičan SSD disk kapaciteta 256 GB).
Mini-card SSD diksovi će moći da se koriste i kao primarni i kao komplementarni diskovi u netbook računarima. Zbog malih dimanzija i mase, biće otproniji na padove i ostale mehaničke uticaje od standardnih SSD diskova. Što je još važnije, u Samsung-u ističu da će novi diskovi biti još manji potrošači električne energije (0,3 W umesto 1,1 W) i da će biti jeftiniji, ali preciznijih podataka o ceni još uvek nema.
Ovi diskovi će omogućavati enkripciju celokupnog sadržaja i biće dostupni u kapacitetima od 16, 32 i 64 GB. Proizvodiće se 40-nanometarskim procesom i imaće sekvencijanu brzinu čitanja od 200 MB/s, odnosno upisa od 100 MB/s. Očekuje se da  standard mini-card SSD diskova bude usvojen do kraja godine.

Pročitajte i:  Samsung proširuje S Pen podršku na nove serije uređaja

Izvor: eWeek

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , ,