ePlaneta

Samsung Smart TV prvi put u Srbiji

LED6000(46NA)_R45 BEOGRAD, Srbija, 11. maj 2011 – Kompanija Samsung Electronics, Ltd., globalni lider u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, danas je najavila lansiranje poslednje generacije Samsungovih televizora u Srbiji – Samsung Smart televizora.

Linija Samsungovih LED i Plazma Smart televizora za 2011. godinu (posle serije LED D5500 i PDP D6900), po prvi put predstavlja novi Samsungov priključak Smart Hub što je zapravo jednostavan sistem menija koji se koristi za povezivanje, otkrivanje i uživanje u širokom asortimanu sadržaja. Korisnik lako može da pretražuje filmove, emisije i video klipove preko povezanih uređaja, kao što može da surfuje internetom putem svog TV prijemnika i ostvari pristup širokom spektru aplikacija sa servisa Samsung Apps za televiziju. Integrisanjem najboljih sadržaja sa društvenih mreža, Samsung Smart TV dovodi društvene mreže u dnevne sobe i omogućava korisnicima da budu u toku sa najnovijim vestima, da postavljaju video klipove i razmenjuju slike sa prijateljima i porodicom. Putem međunarodnog četa uživo, Samsungovi Smart televizori pomažu korisnicima da budu konektovani bolje nego ikada ranije. Samsungov priključak Smart Hub korisnicima pruža ne samo pristup svim izvorima informacija, programima, snimcima, Internetu i sadržajima, već im nudi i tri visoko personalizovana i jedinstvena sadržaja:

  • Search All (Pretraži sve), pojednostavljuje pretragu i pristup željenim sadržajima ne samo na televizoru već to čini i širom Interneta, kao i na bilo kom memorijskom uređaju, računaru ili mobilnom telefonu koji je priključen na kućnu mrežu. Što se ostalih funkcija tiče, korisnici Samsungovih Smart televizora mogu da na ekranima visoke rezolucije gledaju vrhunske 3D video sadržaje po narudžbini, TV emisije koje su propustili, preporučene filmove, kao što mogu da prate i sportske rezultate.
  • Web Browser (Pretraživač Interneta), korisnicima nudi sve mogućnosti za pretraživanje Interneta direktno sa TV prijemnika.
  • Samsung Apps, prva prodavnica HDTV aplikacija na svetu, nudi mnogo više aplikacija nego bilo koji drugi servis, čime ispunjava potrebe potrošača na polju sporta, zabave informisanja, igrica i društvenog umrežavanja. Napredne Smart TV funkcije koje nudi Samsung čine da zabava korisnika bude još bolja!
Pročitajte i:  Kobo i iFixit partner za OEM delove  

Samsung takođe predstavlja One Design, nov koncept koji ima za cilj da objedini potrebe na polju performansi sa idejom da Smart TV aparati treba da se besprekorno uklope u svoje okruženje, i da se mnogo prirodnije prilagode načinima na koje korisnik želi da ostvari interakciju sa svojim TV aparatom. Kako bi se obezbedio minimalistički i istovremeno sveobuhvatniji doživljaj gledanja televizije, Samsungova nova linija LED i Plazma Smart televizora za 2011. u ponudi ima proizvode koji su praktično bez rama — LED-D7000, D8000, i ful-PDP linija — imaju ultra-tanke ramove koji čine da ekran bude veći bez realnog povećavanja dimenzija samog televizora. Super uski ram dizajniran je tako da se gotovo ne vidi, i kada je televizor isključen, savršeno se uklapa sa okruženjem.

Čineći novi korak na polju konvergencije, dva vodeća Samsungova polja poslovanja — televizori i mobilni telefoni — ostvarili su saradnju kako bi nastavili da pružaju korisnicima prilagodljive sadržaje koji se mogu lako razmenjivati i u kojima korisnici mogu da uživaju kad god i gde god požele, a sve putem sistema 2-View. Samsungovi novi LED-D7000 i D8000 televizori sada mogu da ostvare i sekundarnu TV funkciju koja dopušta da se TV sadržaj bežično emituje na Samsung Galaxy uređaju (Galaxy S2 i Tab 10.1) a sve putem servisa Samsung Application. Korisnici koji gledaju sadržaj na povezanom Galaxy uređaju moći će da menjaju kanale, gledaju program uživo, pa čak i da gledaju sadržaje sa DVD-a ili Blu-ray diska. Za to vreme, drugi korisnik može mirno da nastavi da uživa u TV programu koji je za sebe izabrao.

Pročitajte i:  QLED na Tesla način

Kompanija Samsung će u Srbiji predstaviti još nekoliko inovacija tokom ove godine. Samsung je redizajnirao tač-skrin daljinski upravljač od 3 inča koji je po prvi put predstavljen 2010. godine. Touch Control daljinski upravljač je sada celovit uređaj sa ekranom na dodir koji izgledom i ponašanjem podseća na Smart telefon. Funkcija višestrukog displeja Touch Control daljinskog upravljača korisnicima omogućava da nastave da prate televizijski program na tom ekranu, čak i ako se na televizoru pušta sadržaj sa Blu-ray plejera. Samsung je predstavio i liniju dodatne opreme, gde se posebno ističu najlakše 3D naočare na svetu koje po potrebi mogu imati i dioptrijska stakla, HD kamera sa Skype sertifikatom za TV konferencije, bežični punjač i nekoliko nosača za televizore.

„Novi Samsungovi Smart televizori odgovor su na sve veće potrebe potrošača u pogledu šireg izbora i bolje kontrole nad tim kako i kada korisnici žele da pristupe sadržajima. Samsungov priključak Smart HUB korisniku nudi praktično bezgraničnu moć povezivanja, a sve se to jednim dodirom dugmeta“, izjavio je Jon Su Park, Direktor poslovne jedinice za Home Entertainment, Samsung Electronics Adriatic. „Samsungovi Smart televizori predstavljaju veliki korak napred u evoluciji TV aparata i ja sam uveren da će novolansirani Samsungovi televizori ojačati lidersku poziciju kompanije na tržištu Srbije.“

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,