Top50 Glas publike

Samsung spreman za “zelenu eru”

Samsung se obavezao da će do 2050. godine svesti na nulu emisiju ugljenika tokom proizvodnih procesa. Za dostizanje tog cilja utrošiće u narednih sedam i po godina ukupno pet milijardi dolara.

samsung

Prvi ogranak kompanije koji je planiran dostigne taj cilj (do 2030. godine) je Device eXpirience (DX) divizija. U okviru ove divizije nalaze se kompanije koje se bave proizvodnjom elektronskih uređaja, uključujući mobilne telefone i displeje. Tokom 2021. godine, ova divizija bila je odgovorna za emisiju 10 procenata gasova koji stvaraju efekat staklene bašte. Kad smo već kod toga, najveći „zagađivač“ je divizija koja se bavi proizvodnjom čipova, koja je samo tokom prošle godine emitovala u atmosferu 17.4 miliona tona ovih gasova.

Očigledno je da će Samsung u narednom periodu imati dosta posla kako bi ostvario zacrtani cilj. Jedan od načina na koji planira da to obavi je razvoj novih tehnologija koje će značajno smanjiti emisiju gasova tokom proizvodnog procesa. Takođe, u svim proizvodnim pogonima biće instalirani i sistemi za prećišćavanje vazduha. Istovremeno, kompanija će raditi na razvoju tehnologija za prikupljanje gasova, i njihovu preradu u upotrebljive resurse.

Pročitajte i:  Samsung Unpacked zakazan za prvi februar

Istom prilikom, Samsung je objavio i da će se na druge načini boriti da zaštiti životnu sredinu. Jedan od njih je i najava da će svoje inicijative za višekratnu upotrebu vode, kao i za sveobuhvatnije prikupljanje elektronskog otpada, proširiti sa 50 na 180 država.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,