Plazma

Samsung Star II: telefon sa opcijom društvenog umrežavanja

Samsung_Star_II_S5260Samsung je najavio izlazak modela Samsung Star II, naslednika Samsung-ovog najprodavanijeg telefona Star koji je sada dopunjen uvećanim mogućnostima za društveno umrežavanje

Kompanija Samsung Electronics Ltd, vodeći svetski proizvođač mobilnih telefona, danas je najavila izlazak modela Samsung Star II – naslednika Samsungovog telefona Star koji je prodat u 30 miliona primeraka.

Samsung Star II dizajniran je tako da pruži superiorni doživljaj društvenog umrežavanja putem mobilnog telefona koji spaja sve aspekte korisnikovog društvenog života u jednom aparatu i omogućava neprestano povezivanje sa mrežama, grupama, porodicom i prijateljima. Personalizovani korisnički interfejs dopunjen je sa ful tač ekranom čime ovaj aparat nudi intuitivni doživljaj uz laku upotrebu. Model Samsung Star II pojaviće se u prodaji u februaru i to prvo u Nemačkoj, a potom i u drugim evropskim zemljama, ZND, kao i u Južnoj Americi, Indiji i na Bliskom istoku.

Dž.K. Šin, predsednik i direktor Samsungovog sektora za mobilne komunikacije, ovim povodom je izjavio: „Prvobitni Samsung Star prevazišao je sva naša očekivanja. Naslednik ovog modela, Samsung Star II, predstavlja neverovatan ful tač aparat koji zadovoljava sve veću potražnju za uslugama društvenog umrežavanja i omogućava personalizaciju kakvoj nema ravne. Kod modela Samsung Star II radili smo na tome da čvrsto integrišemo mogućnosti društvenog umrežavanja kao i da korisnicima pružimo veći izbor načina na koje mogu da ostvare kontakt sa ljudima do kojih im je stalo. Očekujemo da novi model ostvari uspeh svog prethodnika.“

Pročitajte i:  Samsung predstavlja novu memorijsku karticu

Uz Samsungovu aplikaciju Social Hub, Star II omogućava integrisanje kontakata između vašeg telefona i vaše društvene mreže, dopuštajući vam na taj način da sa svog telefona ostvarite interakciju putem platformi za društvene medije. Aplikacija Social Hub takođe omogućava korisnicima da izaberu način na koji će biti u kontaktu sa porodicom i prijateljima, pristupanjem svim njihovim nalozima sa društvenim sadržajima, a sve to u okviru jednog zajedničkog interfejsa.

Samsung Star II je takođe opremljen sa unapred ubačenim aplikacijama za društveno umrežavanje poput Fejsbuka i Tvitera, kao što ima i aplikaciju Multi IM 2.0, koja korisnicima nudi jednostavan način da ostanu u vezi sa prijateljima putem platformi za razmenu instant poruka uključujući Facebook chat, Yahoo Messenger, Gtalk i AIM.

Samsungov korisnički interfejs TouchWiz 3.0 nudi intuitivni i personalizovani korisnički doživljaj. Početni ekran i izbornik vidžeta se u potpunosti mogu prilagoditi čime korisnici mogu da podese telefon svim načinima na koji ga koriste. Vidžeti nude najnovije vesti iz minuta u minut što znači da ćete znati sve šta se događa u vašem krugu prijatelja. Unapređene opcije kao što je QuickType preko t9 Trace nudi brži i lakši način pisanja u odnosu na standardno pisanje poruka – umesto kuckanja po tastaturi, korisnici mogu da kucaju prelaskom prsta preko slova dok sam aparat inteligentno određuje o kojoj se reči radi.

Pročitajte i:  Sledeći iPhone bi mogao da ima Always On Display

Povećana sposobnost za društveno umrežavanje na modelu Samsung Star II omogućena je unapređenim hardverom. Slike koje se prave ugrađenom kamerom od 3.2 megapiksela izgledaće neverovatno na elegantnom WQVGA ekranu od 3”. Kasnije se iste te fotografije mogu deliti sa prijateljima ili postaviti na servise društvenih mreža pomoću super brzog WiFi povezivanja.

Mreža

GPRS Class 12, EDGE(RX only)

Quad-band (850/900/1800/1900MHz)

Displej

  3.0-inčni WQVGA 262K TFT-LCD

Kamera

  3.2-Mega Pixel Camera

Video

  Snimanje: MPEG4/H263, QVGA/15fps/384Kbps

Emitovanje: QCIF/25fps/384Kbps,  QVGA/15fps/384Kbps

Audio

Music Library, DNSe, Music Match

3.5mm Ear Jack, Stereo FM Radio sa RDS, Voice Recorder

Value-added Features

Accelerometer Sensor

Social Hub

– Integrated Contacts, Integrated Calendar, Widget, Unified Inbox

– Basic: POP3/IMAP Email & IM

Preloaded SNS: Facebook, Twitter

IM: Gtalk , AIM, facebook chat, Yahoo IM

Easy e-mail set up

Exchange ActiveSync: Google Sync, Hotmail Sync

Google Search/Mail/Maps

TouchWiz 3.0

QuickType by t9 Trace

RSS Reader, Document Viewer

Fake Call , SOS Message, Mobile Tracker

Povezivanje

  Bluetooth technology v 3.0

USB 2.0(Full -Speed)

WiFi 802.11 (b/g/n)

Memorija

microSD (do 16GB)

Dimenzije

107.5 x 54 x 12.4 mm

Baterija

1000mAh

Pročitajte i:  Samsung podiže cene čipova

* Svaka funkcija, osobine, specifikacije i drugi podaci o proizvodu koji se nalaze u ovom dokumentu, uključujući i dizajn, cenu, komponente, preformanse, dostupnost i mogućnosti podležu promenama bez prethodnog obaveštenja ili obaveze.

Samsung

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,