Top50 Glas publike

Samsung u 2022. godini donosi HDR10+ gejming standard za televizore i monitore

Samsung-ovi televizori i monitori iz 2022. podržavaće njegov nedavno predstavljen HDR10+ Gaming standard. To znači da će kompanija igračima pružiti različite funkcije kao što su varijabilne brzine osvežavanja do 120 Hz i automatsku HDR korekciju boja za svaku igru.

Samsung u 2022. godini donosi HDR10+ gejming standard za televizore i monitore

HDR10+ Gaming monitor automatski optimizuje boje

Samsung nije pominjao nijedan model, ali je pokazao monitor za igrice sa širokim ekranom i ono što bi mogao biti Neo QLED TV iz 2022. sa veoma tankim okvirima. Iz kompanije navode da HDR pruža dosledno iskustvo igranja bez potrebe za ručnom kalibracijom kroz različite tehnologije prikaza za različite izvore ulaza, uključujući konzole, računare i još mnogo toga.

Ideja sa HDR10+ Gaming-om je da nećete morati da koristite nikakva ručna podešavanja, pošto sam monitor automatski optimizuje kalibraciju boja u realnom vremenu. Dizajniran je da isporučuje detalje u tamnim senkama i svetlima. Takođe podržava VRR na do 120Hz zajedno sa mapiranjem tonova koji neće dodati nikakvu dodatnu latenciju signalu za igre.

Međutim, kao i kod HDR10+, izazov za Samsung je navesti programere da usvoje standard za igre. Samsung bi mogao da napravi napredak u igranju igara na računaru, pošto je npr. Dolby Vision dostupan samo za nekolicinu PC naslova. Kako bi pomogao da se otvori put za HDR10+ PC igre, Samsung je naveo da će grafički procesori NVIDIA GeForce RTX 30 Series, RTX 20 Series i GTX 16 Series podržavati HDR10+ sa drajverima koji su planirani za 2022. godinu.

Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Komponente i periferijska oprema

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: