TrendMicro

Samsung ulaže 300 miliona dolara u razvoj samoupravljivih vozila

Samsung je sredinom septembra osnovao fond od 300 miliona dolara za rastuće tržište samoupravljivih vozila, te najavio da će celu poslovnu jedinicu posvetiti razvijanju ove tehnologije. U isto vreme su iz kompanije objavili da će uložiti 75 miliona dolara (prema nekim izvorima i do 90 miliona) u austrijsku kompaniju TTTech, koja se bavi razvojem tehnologija autonomne vožnje i sigurnog upravljanja za Audi, i druge proizvođače.

PCPress.rs Image

Novo ulaganje Samsunga u sektor samoupravljivih vozila dolazi nakon što ova južnokorejska kompanija završila akviziciju Harman-a u novembru 2016. godine za osam miliona dolara. Harman proizvodi automobilske navigacione sisteme i tehnologije za međusobnu komunikaciju vozila, a iz Samsung-a su najaviili i da je u toj kompaniji osnovana poslovna jedinica za nadgledanje autonomne vožnje. Ulaganje Samsunga u TTTech je prvo ove vrste, te iz kompanije kažu da će fond u budućnosti da investira i u automobilske startup-e.

Kompanija Samsung je najveći proizvođač memorijskih čipova, te pametnih telefona na svetu, ali ne proizvodi vozila, niti poseduje automobilsku kompaniju. I pored toga kompanija je dobila dozvole za poslovanje u sektoru samoupravljivih automobila u Južnoj Koreji i Kaliforniji, kao i za testiranje softvera i hardvera za autonomne tehnologije.

Pročitajte i:  Predstavljen Samsung Odyssey OLED G8 monitor za igre

Izvor: Tech Crunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,