Samsung ulazi u metaverzum trku

Samsung ubrzava svoje istraživanje o metaverzumu u pokušaju da uđe u veliku trku.

PCPress.rs Image

Samsung je ubrzao svoja istraživanja i razvoj tehnologija povezanih sa metaverzumom u pokušaju da se razvije u ovom pravcu. Tako se pridružio sve većoj listi tehnoloških kompanije koje se klade na novu oblast.

Samsung je takođe potvrdio da postoji plan da se uvede „Samsungova verzija metaverzuma“. „Napravićemo Samsungovu verziju metaverzuma. Molim vas da nam date svoje ideje i pomognite nam da ih materijalizujemo.“ – saopštio je presednik Samsunga zaposlenima.

Ovo nije prvi put da najviši rukovodilac pomenuo potrebu da se više razmatra tehnologija u nastajanju, za koju se misli da će biti sledeća velika stvar u globalnoj tehnološkoj industriji. Samsung je izjavio da će lansirati svoje metaverza uređaje i rešenja kako bi omogućili kupcima da iskuse novu tehnologiju gde god da se nalaze. Slične izjave Samsung je imao još od početka godine, pa se sve više čini da ima i neki konkretan plan.

Do sada Samsung je koristio metaverzum za marketing i zabavne svrhe. Takođe je otvorila virtuelnu prodavnicu Samsung 837X koja je replika vodeće prodavnice u Nju Jorku a pokrenuli su i blockchain kako bi se predstavio najnoviji model Galaxy S22. Ali uređaja još uvek nema.

Pročitajte i:  Samsung spreman za "zelenu eru"

Izvor: TheHansIndia

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,