TrendMicro

Samsung uzvraća tužbom

PCPress.rs ImageBudući da ga je Apple podneo sudsku tužbu protiv Samsunga prošle nedelje, Samsung je brzo uzvratio na isti način zbog krađe patenta za iPhone i iPad. U tužbi se navodi da je Apple ukrao pet patenata.

Na sajtu Samsunga piše da je kompanija „odgovorila na tužbu podnesenu protiv nas kako bismo zaštitili svoje intelektualno vlasništvo i osigurali nastavak inovacija i razvoja u mobilnim komunikacijama.“ Samsung tvrdi da je Apple ukrao nekoliko ključnih patenata: HSPA i WCDMA tehnologiju.

Apple je prilično uzrujan zbog brzog uspona Samsung-a na tržištu koje je on takoreći stvorio“, izjavio je jedan analitičar kompanije Daewoo Securities. „Samsung-ov uspon deluje zabrinjavajuće i Apple je hteo da ga natera da uspori, pogotovo što namerava da izbaci novi smartfon u maju.“

Samsung namerava da izbaci novi smartfon Galaxy S II početkom maja. Takođe sprema nove verzije tableta Galaxy Tab, dvojezgrarnog procesora s ekranom dijagonale 10,1 inča kao i dva „tanka“ modela s ekranom od 8,9, odnosno 10,1 inč.

Pročitajte i:  Veliki protesti u fabrici iPhone-a u Kini

Rojters ističe kako bi tužbe mogle bespotrebno da ugroze odnose dve kompanije, pošto Apple umnogome zavisi od Samsung-a zbog nabavke čipova i LCD ekrana za iPhone i iPad.

Izvor: CNET News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,