PC Press Studio

Samsung zainteresovan za proizvodnju u Srbiji

mladja Samsung ispituje mogućnost dolaska u Srbiju i već su obišli nekoliko lokacija za svoju proizvodnju na Balkanu. Narednih meseci sigurno će biti nastavljeni kontakti i razgovori sa ovom kompanijom, a kako "Blic" nezvanično saznaje, moguće je da bi u Srbiji proizvodili LCD televizore.

Srpska delegacija, sa potpredsednikom Vlade Mlađanom Dinkićem na čelu, koja je u višednevnoj poseti Južnoj Koreji, juče je posetila i centralu Samsung-a. Ovoj kompaniji, ako odluči da proizvodi u Srbiji, biće najverovatnije ponuđen odgovarajući paket podsticaja, a u skladu sa politikom Vlade za privlačenje investicija iz oblasti elektronike i informacionih tehnologija.

U Seulu u sedištu kompanije Yura juče je održan sastanak Mlađana Dinkića sa predsednikom te kompanije Om Daj Jolom.

Ukoliko se nastavi postojeći trend tražnje za Yura-inim proizvodima, u novoj fabrici u Nišu, koja treba da bude gotova aprila iduće godine, moglo bi da radi i više od 2.000 ljudi, iako su se ugovorom obavezali da će zaposliti 1.500 radnika. Postoji mogućnost da ova kompanija otvori još jedan pogon u Srbiji, a reč je o ćerki firmi Yura Eltek koja trenutno istražuje tržište i razmatra opciju da svoju proizvodnju pokrene u našoj zemlji – kaže za "Blic" Mlađan Dinkić.

Pročitajte i:  Samsung Crystal 4K iSmart UHD TV: 3 zanimljive karakteristike ovog televizora

Yura je u Srbiji za šest meseci zaposlila 1.300 radnika i tako postala najefikasniji investitor koji je ikada došao u Srbiju, rečeno je na sastanku.

Izvor: eKapija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,