Zebra

Samsung zvanično povlači Note 7

Posle velikih problema na globalnom nivou, nekoliko incidenata, zamene uređaja, Samsung je juče izdao zvanično saopštenje da se Galaxy Note 7 povlači iz prodaje, te da vlasnici mogu da ga zamene u radnjama u kojima su ga kupili ili da dobiju povraćaj novca.

galaxy-note-7-1200x801

Iako je niz nesrećnih događaja ozbiljno poljuljao ovog giganta, svi smo se potajno nadali da će Samsung uspeti da se izbori sa problemima najnovije iteracije modela koji je definisao kategoriju “fablet” (phablet). Posle velike pompe, preskakanja broja 6 u imenu novog Note modela, niko se nije nadao da će jedan ovako dobar telefon imati ovako tragičnu sudbinu.

S druge strane, koliko god da je veliki gubitak finansijske prirode, koji se vezuje za Note 7, veći problem kompaniji Samsung predstavljaju posledice koje će imati ovakav sled događaja vezan za njihov najbolji pametni telefon u ponudi. Ipak je Note serija uvek bila “creme de la creme” ponude Samsung pametnih telefona i ovakav razvoj događaja neće biti brzo zaboravljen, što je velika šteta. Nemojte pogrešno da nas shvatite, Samsung nikako nije smeo da dozvoli probleme koje je Note 7 imao, ne samo zbog uređaja i imidža kompanije, već zbog bezbednosti korisnika. Sa druge strane, u pitanju je ozbiljna kompanija koja ima odlične proizvode i koji će svi u budućnosti biti poljuljani zbog ovoga što se desilo sa Note 7. Isto tako nam je žao, jer smo od prvog Note modela uvek bili veoma zadovoljni i ljubitelji ove serije, koja je hrabro koračala i postavljala granice tamo gde se niko nije usudio da korača.

Pročitajte i:  Samsung obećava bolji i precizniji autofokus

Samsung Galaxy Note 7 Note7

Zvanična Samsung objava vas upućuje da isključite telefon i da ga vratite tamo gde ste ga kupili, što je, na kraju i najbolje rešenje. Ono što je sigurno je da će Samsung morati mnogo da radi da bi se iskopao iz rupe u koju je sam uskočio, a to znači da će Galaxy S8 i Note 8 morati da budu revolucionarno dobri kako bi korisnici zaboravili sve vezano za Note 7.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,