Top50 Glas publike

Samsung zvanično ugasio Galaxy Note brend

Samsung je odlučio – više neće biti telefona pod Galaxy Note brendom. Umesto toga, od sada će naslednici Note serije biti svrstani pod seriju Ultra, koju je započeo nedavno predstavljen Galaxy S22 Ultra.

galaxy note

Bez iznenađenja

Ovo nije iznenađenje. Samsung nije predstavio novi Galaxy Note uređaj još od Note 20 i Note 20 Ultra modela, tokom 2020. godine. A ovogodišnji Galaxy S22 Ultra poseduje sve što i Galaxy Note serija (uključujući i integrisanu olovku), samo pod drugim imenom.

Prvi Galaxy Note uređaj predstavljen je u oktobru 2011. godine i on je doneo najveći ekran na telefonima na tržištu u tom trenutku – dijagonale 5.3 inča. Međutim, kako je vreme prolazilo, i svi drugi proizvođači, uključujući i Samsung na drugim modelima telefona, povećavali su dijagonalu iz generacije u generaciju. Na primer, Galaxy S7 iz 2016. godine imao je ekran od 5.1 inča, koji je bio otprilike veličine originalnog Note-a. Međutim, već sledeće godine, Galaxy S8 Plus izjednačio se po veličini ekrana sa tada aktuelnim Galaxy Note 8 (koji se pojavio nešto kasnije iste godine). U tom trenutku, jedino je S-Pen činio razliku između S i Note telefona.

Pročitajte i:  Back tap gestovi su konačno na Samsung telefonima

Pored toga, kompanija je ozbiljno počela da razmišlja o preklopnim telefonima sa savitljivim ekranom, koji su takođe obećavali velike ekrane, ali u atraktivnijem pakovanju, pa je prostora za Note seriju bilo sve manje. I tako smo došli do situacije da je telefon koji je praktično započeo trku u povećanju veličine ekrana, dospeo u ćorsokak i završio svoju karijeru za sva vremena. Bez obzira na to, Note serija će ostati upamćena kao predvodnik generacija telefona koje su sa nekadašnjih standardni 4.3 inča porasli na današnje telefone sa dijagonalama od skoro 7 inča.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,