Top50 Glas publike

Samsungov novi memorijski čip obezbediće 1TB prostora u mobilnim telefonima

Jedan od velikih problema kod mobilnih telefona je ograničen prostor interne memorije za aplikacije, fotografije i video snimke. To će se možda uskoro promeniti, jer bi telefoni u bliskoj budućnosti mogli da imaju 1TB interne memorije, koja će raditi 10 puta brže od standardnih memorijskih kartica.

PCPress.rs Image

Samsung je najpoznatiji po proizvodnji mobilnih telefona, ali kao što znate, on ima mnogo različitih divizija. Upravo jedna od najprofitabilnijih proizvodi memorijske čipove. Ta divizija upravo je objavila da je započela sa masovnom proizvodnjom fleš memorijskih čipova za telefone kapaciteta 1TB. Nema informacija o tome kada će oni zaista biti implementirani u mobilnim telefonima, ali iz Samsunga stižu informacije da se tokom prve polovine ove godine planira značajno povećanje proizvodnje.

Taj kapacitet je duplo veći od prethodno najvećeg kapaciteta memorijskog čipa koje je proizvela ova korejska kompanija. On se koristi u Galaxy Note 9 telefonu (verzija sa 512GB), koji je terabajtni kapacitet dostizao dodavanjem još jedne eksterne memorijske kartice istog kapaciteta. Zahvaljujući novom čipu, terabajt kapaciteta biće dostupan u internoj varijanti, što će doneti i dodatna poboljšanja koja se tiču brzine i performansi.

Pročitajte i:  Mercedesov glavni dizajner prešao u Samsung

Samsung je saopštio da novi memorijski čip dostiže brzine do 1.000 MB/s, što recimo omogućava da se Full HD video zapisi veličine 5 GB prebace za samo pet sekundi (kod MicroSD kartica je potrebno oko jedan minut za taj posao). Brža i veća memorija će omogućiti i kvalitetnije snimanje video zapisa visoke rezolucije.

Za sada se ne zna kada ćemo videti prve telefone sa ovim čipovima, ali na osnovu prethodnih informacija moglo bi da se zaključi da će prvi telefon sa 1TB memorije biti Samsung Galaxy Note 10, koji će (ako je suditi po ranijim verzijama Galaxy Note telefona), najverovatnije biti predstavljen tokom leta ove godine.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,