BIZIT Seminar

Saopštenje Orion telekoma o namerno izazvanoj havariji

Dvostruko presecanje magistralnog optičkog kabla kompanije Orion telekom, ispod mosta „Gazela“, izazvalo je zastoje u Internet saobraćaju koji su, brzom akcijom kompanije, uspešno sanirani. Povodom ovog slučaja, kompanija Orion telekom poslala je saopštenje medijima koje prenosimo u celosti.

Share2015-06-08-2606e365f31181ccbc09697f0989e9ca009ffbe607ba0a0e023d7970448e8021-Picture

„Magistralni optički kabl kompanije Orion telekom, 06.06.2015. godine, oko 18:00h je namerno presečen na više mesta, u šahtu postojeće TT kanalizacije, ispod saobraćajnice „Gazela“, dok su optički kablovi drugih operatera u postojećoj TT kanalizaciji neoštećeni.

U Orion telekomu tvrde da nema govora ni o kakvoj slučajnosti!

Ovo je prvi put u istoriji kompanije Orion telekom, da je neko namerno isekao vidno obeležene optičke kablove, kako bi naneo štetu nama i našim korisnicima, a ne zbog materijalne koristi ili spora oko TT kanalizacije – istakao je Slobodan Đinović, CEO kompanije.

Kako se dalje navodi, „u pitanju jasan pokušaj da se destabilizuju i ugroze telekomunikacione veze mnogih državnih i finansijskih institucija, s obzirom da je kompanija Orion telekom, jedan od najvećih dobavljača telekomunikacionih usluga Vlade Srbije i njenih institucija“.

Pročitajte i:  Orion telekom: brzina i sigurnost sajtova bez kompromisa

Zbog svih ovih činjenica nadležni istražni organi ovo delo su okvalifikovali kao „uništenje javnih uređaja za telekomunikacije“, što se po podvodi pod dela diverzije i terorizma.“

Pošto je Orion telekom prošle godine usvojio 3 ISO standarda –od kojih jedan konkretno „Sistem menadžmenta poslovnog kontinuiteta“, koji je i implementiran upravo zbog ovakvih i sličnih scenarija, preventivnim merama, sve državne i institucije od javnog značaja, su automatski preusmerene na redudantne linkove naše kompanije i nesmetano su nastavile da funkcionišu.

Za približno 140 velikih kompanija i za više hiljada privatnih korisnika koji su zavisni od pomenutog optičkog kabla, servisi su vraćani po prioritetima u skladu sa SLA ugovorima.

Kompanija Orion telekom se bez krivice, ipak, izvinjava svim svojim korisnicima koji su osetili posledice ove namerno izazvane havarije!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,