BIZIT Seminar

SAP kupuje proizvođača softvera Qualtrics za 8 milijardi dolara

SAP je objavio kako je postignut konačan dogovor o preuzimanju američke softverske kompanije Qualtrics International. Nemački proizvođač poslovnog softvera za ovu će kompaniju, koja se inače bavi prikupljanjem i analizom podataka, platiti 8 milijardi dolara u gotovini. Akviziciju su odobrile obe kompanije i akcionari kompanije Qualtrics-a, saopštio je SAP u nedelju.

PCPress.rs Image

SAP je računao na nove cloud proizvode koji bi mu pomogli u rastu jer je smanjivanje upotrebe tradicionalnog softvera za desktop udaljilo kompaniju od svog ključnog poslovanja – planiranja resursa za preduzeća. U oktobru je nemačka softverska kompanija povećala svoje izglede nakon skoka od 41% u prihodima trećeg kvartala od cloud-a. SAP sada očekuje rast prihoda od 7,5% do 8,5% ove godine, u odnosu na dosadašnje procene, koje su govorile o 6 do 7,5% rasta.

Ova akvizicija je SAP-ova druga najveća akvizicija ikada, nakon kupovine softverske kompanije Concour za 8,3 milijarde dolara. Da bi izgradio svoje cloud poslovanje, SAP je kupio SuccessFactors 2011. godine za 3,4 milijarde dolara, a ranije ove godine kupio je Callidus za upravljanje performansama prodaje po ceni od 2,4 milijarde dolara.

Pročitajte i:  Planirana nova zapošljavanja u jednoj od najvećih regionalnih IT kompanija  

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,