BIZIT 2022

SAP najveći globalni dobavljač poslovnog softvera u Srbiji

Prema rezultatima istraživanja koje je sprovela analitička kuća IDC, SAP je najveći je globalni dobavljač poslovnog softvera u Srbiji u 2012.godini

sap_logo_dPmEgKompanija SAP je u Srbiji prisutna više od deset godina. Od 2002. godine kao predstavništvo SAP-a Austrija, a 2006. je osnovana SAP-ova ćerka firma, koja je nadležna za ceo Zapadni Balkan, sa sedištem u Beogradu. Rezultati poslovanja SAP-a u Srbiji konstantno su u porastu i kompanija je ostvarila rast i u 2009. koja je, ekonomski, bila veoma teška. Od “Sintelona” iz Bačke Palanke, prve srpske firme koja je kupila SAP ERP 2001. godine, do danas, u Srbiji SAP ima više od 140 korisnika. Broj korisnika je konstatntno rastao, pa se u odnosu na 2009 udvostručio.

Korisnici SAP rešenja u Srbiji učestvuju sa više od 40% u ukupnom BDP-u države. Rast u učešću u BDP-u je takođe konstantno rastao, pa tako od 23% koliko su korisnici učestvovali u BDP-u Srbije 2009. taj procenat se prošle godine povećao na 40%.

“Srpsko tržište i dalje ima veliki potencijal. Cilj nam je da nastavimo stabilan rast i da našim trenutnim ili potencijalnim korisnicima u svakom momentu ponudimo rešenja koja u sebi sadrže najbolju svetsku praksu, koja će im unaprediti poslovanje i koja će im obezbediti konkurentske prednosti. Partnerski odnos koji gradimo sa korisnicima omogućava nam da aktivno učestvujemo u razvijanju i napretku njihovih firmi, a samim tim i da doprinesemo i razvoju privrede i industrije uopšte”, izjavio je Vojislav Genić, generalni direktor SAP-a za Jugoistočnu Evropu.

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: