Saradnja između Telekoma Srbija i Matematičke gimnazije

Djaci Matematicke gimnazije na radionici za mobilne aplikacije 1105 2011 Stručnjaci Telekoma Srbija održali su predavanje na temu mobilnih aplikacija najtalentovanijim đacima Matematičke gimnazije u Beogradu, sa ciljem da im se omogući uvid u praktična znanja iz ove oblasti modernih tehnologija. Time je  otpočela serija radionica na temu mobilnih komunikacija, što predstavlja korak dalje u saradnji Telekoma Srbija  i te elitne obrazovne ustanove.

Kompanija je ujedno opremila informatički kabinet škole sa 20 računara, a polaznicima radionice poklonila 20 Android “smart” telefona. Ovom donacijom i angažovanjem stručnjaka kompanije na predavanjima i radionicama, Telekom Srbija i Matematička gimnazija unapredili su saradnju sa željom da doprinesu edukaciji đaka u oblasti savremenih  tehnologija, kao i unapređenju praktične primene stečenog obrazovanja.

“Izuzetno nam je drago da je takvo jedno preduzeće kao što je Telekom Srbija prepoznalo veliki potencijal učenika Matematičke gimnazije koji već godinama postižu izuzetne rezultate. Nakon prošlogodišnjeg definisanja naše saradnje, došlo je i do konkretnih koraka. Telekom je donirao 20 savremenih računara i na taj način opremio jedan kabinet informatike. Takođe, omogućio je odlazak naših učenika na međunarodna takmičenja iz matematike, dok stručnjaci kompanije održavaju izuzetno korisne i zanimljive treninge našim učenicima. Sigurni smo da će ova saradnja doneti mnogo koristi, kako učenicima Matematičke gimnazije, tako i Telekomu.”, istakao je Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije.

Pročitajte i:  HarmonyOS NEXT neće podržavati Android aplikacije

Serija radionica omogućiće đacima da saznaju više o mogućnostima koje pruža Android platforma i o razvoju samih aplikacija, kao i da aktivno učestvuju u kreiranju novih aplikacija u ovom operativnom sistemu. Na ovaj način polaznici radionice će steći osnovna znanja iz razvoja aplikacija koja ih mogu opredeliti u njihovom  daljem usavršavanju u oblasti programiranja.

Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija je ovom prilikom izjavio: ”Saradnji sa Matematičkom gimnazijom pristupamo sistematično i sa dugoročnim ciljevima, pre svega u želji da njenim talentovanim učenicima ponudimo praktična znanja i veštine iz onoga što je domen poslovanja naše kompanije. Verujemo da će im predavanja naših inženjera biti veoma korisna sutra kada se budu opredeljivali za buduću profesiju ili kada se budu našli u realnom poslovnom okruženju. Ovo ujedno vidimo i kao način da se njihov talenat razvije u punoj meri i usmeri ka ovoj dinamičnoj industriji koja iz dana u dan stvara nove profesije i radna mesta.”.

Srđan Ognjanović iskoristio je ovaj povod da se u ime Matematičke gimnazije iz Moskve zahvali kompaniji Telekom Srbija i generalnom direktoru uruči pismo zahvalnosti. Naime, lider u oblasti telekomunikacija u Srbiji omogućio je našim đacima Matematičke gimnazije da učestvuju na nedavnom takmičenju „Matematički višeboj" u Moskvi.

Pročitajte i:  Apple je najavio RCS podršku

Telekom Srbija će i ubuduće pružati novim talentima neophodnu materijalnu podršku za odlazak na takmičenja, nagrađivati uspehe i učestvovati u različitim vidovima edukacije kroz radionice i predavanja.

Izvor: Telekom Srbija

Facebook komentari: