Saradnja Schneider Electric-a i Intel-a

Server Access for StruxureWare Data Center je softversko rešenje  koje dovodi do dramatičnog smanjenja troškova eliminišući potrebu za hardverom, a takođe modernizuje pristup, rešavanje problema i kontrolu više opreme i servera

schKompanija Schneider Electric, svetski lider u upravljanju energijom, najavila je prvo Data centar infrastructure management (DCIM) softversko rešenje koje obezbeđuje pristup serveru, bez potrebe za dodatnim hardverom. Ovaj novi proizvodni modul StruxureWare Data Center Operation rezultat je usklađivanja Intel Virtual Gateway tehnologije kako bi se obezbedio potpuni pristup operativnom ciklusu servera i daljinskom upravljanu napajanjem.

“Intel i kompanija Schneider Electric povezuju opremu i IT nudeći vKVM DCIM u jednom integrisanom paketu”, kaže Dženifer Kopi, menadžer istraživanja za IDC Data centar trendove i strateški tim. “Virtuelizacija i Cloud computing razdvojili su IT od fizičkih sistema i omogućili da dodavanje novih zadataka bude jednostavno koliko i implementacija virtuelne mašine. Veza između opreme i IT-a – omogućena od strane StruxureWare za data centre – je veoma značajna, jer nova opterećenja utiču na napajanje, hlađenje i povezivanje, a imaju uticaj na ukupnu efikasnost i sposobnost.”

Pročitajte i:  Schneider Electric poziva na akciju u procesu dekarbonizacije

Kombinacijom DCIM i softverske KVM tehnologije, Server Access omogućava IT menadžerima, data centar menadžerima/operatorima i rukovodiocima objekata pokretanje, upravljanje, rešavanje problema i kontrolu servera direktno iz DCIM softvera, pružajući sveobuhvatno rešenje od objekta do nivoa servera, uključujući i fizički model za lokacije servera, koji omogućava identifikaciju potencijalnih problema kao što su napajanje i uticaj hlađenja.

“Virtual Gateway je nastavak Intelovog Data Center Manager (DCM) softvera, koji obezbeđuje značajne tehnološke prednosti”, navodi Džef Klaus, generalni direktor Intel Data Center rešenja. “Naša saradnja sa kompanijom Schneider Electric dovela je do širenja upotrebe naše tehnologije i pomoći će da data centri eliminišu nepotrebno trošenje sredstava na hardver.”

KVM oprema obezbeđuje daljinski pristup serverima, kao i mogućnost kontrole više servera. Međutim, korišćenjem softverske KVM tehnologije i eliminisanjem potrebe za hardverom, Server Access može da smanji tehnološke troškove i do 50 posto.

“U partnerstvu sa Intelom, nastavljamo da premošćavamo raskorak između IT i opreme upravo integrisanim KVM softverom KVM i DCIM pristupom za upravljanje data centrima,“ – istakao je Soren Jensen, potpredsednik Enterprise Management i softverskog odeljenja kompanije Schneider Electric. “Kao prvi DCIM vendor koji je ponudio mogućnosti isključivo softverskog pristupa serverima, vidimo Server Access kao veoma važnu komponentu za unapređenje energetske efikasnosti u data centrima i objektima.“

Pročitajte i:  Zbog greške Intel onemogućio DirectX 12 na svojim procesorima 4. generacije

Data Center operacije: Server Access obezbeđuje:

 

  • Pristup konzoli: Kontrola sa udaljenog mesta i upravljanje IT uređajima putem KVM softvera.
  • Kontrola više uređaja sa jednog mesta: Pregled, konfigurisanje i kontrola uređaja više IT dobavljača preko jedne konzole kroz sigurno i lako upravljanje serverima.
  • Napajanje: Omogućava pristup serverima na daljinu, bez obzira da li su uključeni ili isključeni, sa ciljem omogućavanja trenutne kontrole i ponovnog pokretanja sistema.
  • Fizička lokacija: Omogućava vidljivost tačne lokacije servera u data centru zarad jednostavnijeg pregleda komponenti sistema.
  • Softverski KVM: Smanjuje troškove eliminisajući potrebu za fizičkim KVM prekidačima u data centru.
  • Upravljanje i nadzor mrežne infrastrukture: Pristupiti ciljanim uređajima pristupanjem operativnom sistemu servera kroz primarnu mrežu ili korišćenjem sekundarne mreže nužne za posao preko kartice za upravljanje bazama.
  • Multi-vendor sistem podrške: Pruža podršku za više tipova IT elemenata i hardverskih platformi.
  • Pristup operativnom sistemu: Povezivanje na operativni sistem preko Remote Desktop Protocol (RDP), Secure Shell (SSH) i Virtual Netvork Computing (VNC) sistema.

 

Data centar Operation: Server Access je dostupan u okviru StruxureWare rešenja za data centre od 30. avgusta 2013. Za više informacija o kompletnoj liniji Schneider Electric StruxureWare DCIM rešenja, pogledajte na sajtu:

Pročitajte i:  Promena strategije: tik i tok u jednoj generaciji Intel servera

http://www.schneider-electric.com/solutions/ww/en/sol/4665707-struxureware-for-data-centers-software?segment=4872884

 

Izvor: Schneider Electric

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,