TrendMicro

Saša Marinković novi direktor marketinga proizvoda AMD-a

Sa Chris Hook-om koji napušta AMD zbog drugih prilika nakon 17 godina, kompanija je zvanično objavila da će Saša Marinković preuzeti njegovu poziciju i doći na čelo AMD-ovog Product and Content Marketing sektora.

PCPress.rs Image
Saša Marinković

Saša Marinković je još od 1996. godine u ATI/AMD-u, kada je radio kao viši ASIC Project Manager. Takođe je radio i na ATI-ovom PowerXpress-u, koji je sada AMD Enduro, a radio je i marketing na globalnom nivou za četvrtu generaciju AMD grafičkih procesora, to jest AMD HD4000 seriju. Nakon toga bio je odgovoran i za marketing AMD grafičkih procesora u EMEA regionu, marketing proizvoda AMD-ovih desktop CPU-ova i APU-a, radio je na AMD-ovoj heterogenoj sistemskoj arhitekturi (HSA), a na kratko je čak bio odgovoran i za AMD-ov Gaming and Accelerated Apps portfolio (Gaming Evolved).

Još 2014. godine, Saša Marinković je postao šef VR i softver marketing sektora koji je kasnije, 2015. godine, postao deo Radeon Technologies grupe, na čelu sa još jednim bivšim AMD-ovcem, Raja Koduri. Saša je bio jedan od ključnih ljudi, zajedno sa nekim drugim velikim imenima u softverskom delu AMD-a kao što je Terry Makedon – zaduženi za period fantastičnih AMD Catalyst grafičkih drajvera koji su izlazili na mesečnom nivou. Sve je počelo sa velikim ažuriranjem Catalyst Omega, preko Radeon Software Crimson, Crimson ReLive do najnovije verzije – Radeon Software Adrenalin Edition. Od prošle godine, Saša Marinković je bio direktor marketinga softvera u AMD-u, a sada će preuzeti funkciju direktora marketinga proizvoda.

Pročitajte i:  Radeon RX 6000 GPU-ovi mogu dobiti ogroman podsticaj sa novim softverom - ali postoji kvaka

Izvor: Fudzilla

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,