Sat Patience računa vreme uz pomoć ljudskog lica

Satovi još od 14. veka, kada su prvi put konstruisani, ograničavaju čoveka vremenom, te mu uglavnom služe da ga informišu o tome koliko kasni na neki sastanak. Sa napretkom tehnologije poboljšavala se i tačnost u računanju vremena, ali su satovi uglavnom zadržali svoj tradicionalni oblik.

PCPress.rs Image

Upravo zbog toga i zbunjuje sat pod nazivom Patience, novi projekat japanskog studija za dizajn we+. Često se dešava da umetnici, u potrazi za savršenim dizajnom, odu predaleko, te potpuno izobliče prvobitni oblik i namenu proizvoda.

Istina je da Patience pokazuje vreme, ali sa nekoliko važnih razlika: umesto brojeva i kazaljki koristi video koji prikazuje lica koja se pokreću, te ispuštaju zvuk koji liči na kucanja sata, gde desno oko pokazuje sate, a levo minute.

Iz agencije we+ nisu rekli da li će se sat ikada naći u prodaji, ili je samo deo umetničke postavke. Sigurno je da bi većinu potencijalnih kupaca naterao da se zapitaju šta nije u redu sa tradicionalnim satovima, kad moderan čovek želi da svoje vreme tumači na ovakakv način.

Izvor: we+

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,