ePlaneta

Satya Nadella je novi Microsoft CEO

Treći po redu Microsoft CEO, koji na ovu poziciju dolazi nako Gejtsa i Balmera je  Satya Nadella.

01_low

Rođen 1967. godine u Indiji, Nadella se Microsoftu pridružio pre 22 godine, a tom periodu radio na različitim pozicijama, između ostalog i u Office i Bing divizijama. U poslednje vreme bio je fokusiran na cloud servise ove kompanije.

Tokom perioda transformacije koji je pred Microsoftom ne postoji bolja osoba nego što je Satya Naddela, rekao je osnivač Microsofta, Bil Gejts. Sa njim se složio i dosadašnji CEO, Stiv Balmer, koji je rekao da je u ovom momentu Nadella prava osoba za tu poziciju.

Inače, ujedno je objavljeno i da će Gejts napustiti svoje mesto u Upravnom odboru kompanije, te da će od sada biti tehnološki savetnik kompanije.

“Microsoft  je jedna od retkih kompnaije koje su napravile istinsku revoluciju putem tehnologije i ne mogu biti više počastvovan što sam odabran da vodim ovu kompaniju. Pred Microsoftom su ogromne mogućnosti, a mi se moramo fokusirati i nastaviti sa transformacijom. Veliki deo mog posla biće ubrzati našu sposobnost da lansiramo inovativne proizvode našim korisnicima što brže”, rekao je novi izvršni direktor Microsofta.

Pročitajte i:  Microsoft je poslednja kompanija koja krši antitrust zakone kombinovanjem Teams softvera

Njegov prvi intervju pogledajte ispod.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

1 thoughts on “Satya Nadella je novi Microsoft CEO

  • 04. 02. 2014. at 17:14
    Permalink

    Добра или лоша вест за Microsoft?

Comments are closed.