Savet – Blokirajte Windows 10 nadogradnju

Microsoft je veoma uporan u ubeđivanju korisnika starih verzija Windows‑a u prednosti koje donosi Windows 10, uz često podsećanje na specijalnu ponudu da oni koji koriste Windows 7 ili Windows 8.1 još uvek mogu besplatno da izvrše nadogradnju na novu verziju. Ukoliko ste do sada uspešno odolevali ovoj ponudi i još uvek ne planirate da promenite svoje okruženje, onda je GWX Control Panel koristan alat koji vam može pomoći da nastavite da koristite postojeći Windows bez stalnog podsećanja na upgrade.

GWXControlPanelGWX Control Panel nudi jedan centralizovan ekran na kome se prikazuje trenutan status sistemskih podešavanja vezanih za Windows 10, uz nekoliko opcija za promenu ovih parametara. Na ovaj način se može isključiti podsećanje Get Windows 10 sa ikonom koja se stalno prikazuje u uglu ekrana. Sam naziv alata je izveden od ove poruke, pošto GWX predstavlja skraćenicu od „Get Windows 10 (X)“.

Ukoliko se kasnije predomislite i ipak odlučite da uradite nadogradnju na Windows 10, startovaćete ponovo GWX Control Panel i vratiti isključene opcije. Ovaj alat takođe nudi opcije za uklanjanje Windows 10 programa, brisanja sačuvanih dopuna okruženja, ili pregled pripremljenih instalacionih fajlova novog sistema ukoliko je Windows počeo da ih prenosi.

Pročitajte i:  MS Paint: Prvo osveženje u deset godina

GWX Control Panel je besplatan program koji možete da preuzmete sa www.ultimateoutsider.com/downloads/. Pored standardne instalacije, može se preneti samostalni izvršni fajl koji ne zahteva instalaciju već se može startovati po potrebi, recimo sa portabl diska.

(Objavljeno u časopisu PC#231)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: