VMware-vForum

Savet Evrope: Kompjuterska igrica za bolju sigurnost dece na Internetu

image

Internet provajder SBB pridružio se Savetu Evrope u borbi za bolju zaštitu dece na internetu i promoviše igru Saveta Evrope “Kroz divlju šumu veba” namenjenu mališanima u Srbiji.
Igrica je dostupna milionima dece na veb stranici Srpske Kablovske Mreže (http://www.sbb.rs/cms/view.php?id=1), najvećem operateru usluga interneta i kablovske televizije u Srbiji.
Igra “Kroz divlju šumu veba” koristi poznate bajke kako bi vodila decu kroz lavirint opasnosti koje vrebaju na internetu, pokazujući im kako da ga sigurno koriste. Prevedena je na 24 jezika zbog rastuće zabrinutosti da kada su “on-line”, mališani dolaze u sve veću opasnost od “internet vrbovanja” od strane seksualnih napasnika.
“Ovo bi bio veliki korak napred u internet zaštiti dece u Srbiji”, rekla je portparolka Saveta Evrope. “Koristeći igru “Kroz divlju šumu veba”, deca na zabavan način uče kako da bezbedno koriste Internet. Nadamo se da će i ostale kompanije, ali i škole, nastavnici i roditelji da nam se pridruže u naporima da internet bude sigurna sredina za decu i mlade ljude”.
Igra “Kroz divlju šuma veba” je samo jedna u nizu mera zaštite koju Savet Evrope želi da bude usvojena od strane svih 47 zemalja članica. Borba protiv zlostavljanja i izrabljivanja dece je kampanja od prioriteta u 2010. godini za Savet Evrope.Savet Evrope želi da vlasti u Srbiji ratifikuju Konvenciju o zaštiti dece protiv seksualnog zlostavljanja i izrabljivanja.Ovaj dokument ima za cilj poboljšanje koordinacije i saradnje javnog i privatnog sektora i sprečavanje zloupotreba poslovnih struktura kroz trgovinu dece u seksualne svrhe.

Pročitajte i:  Evropa ima plan za borbu protiv zlostavljanja dece na internetu.

Izvor: Savet Evrope

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,