BIZIT Seminar

Schneider Electric obeležio 15 godina poslovanja

„Tokom prethodnih decenije i po, na tržištima Srbije i Crne Gore pozicionirali smo se i učvrstili na mestu lidera u oblasti energetike i u automatizaciji, dok su naša rešenja prepoznata kao neophodna za pouzdan i bezbedan rad, i održivi razvoj energetskih sistema i energetskog sektora uopšte”, rekao je Dejan Marković, generalni direktor kompanije Schneider Electric, povodom obeležavanja 15 godina poslovanja kompanije na ovim tržištima. 

PCPress.rs Image

Od samog osnivanja, kako je istakao Marković, biznis model Schneider Electric građen je po principu partnerske mreže i angažovanja lokalnih kompanija. Danas ova mreža okuplja više od 70 firmi i tri licencna partnera sa proizvodnim pogonima u Srbiji. “Na taj način smo stvorili jedinstveni biznis model i dali podršku za više od 3.000 radnih mesta, kroz sopstvene i partnerske operacije. Pored podrške energetskom sistemu Srbije, ali i celokupnom privrednom ambijentu, verujemo da ulaganjem u srpsku pamet i mlade ljude stvaramo bolju i održivu budućnost, a dokaz tome je i naš razvojni centar u Novom Sadu“, istakao je generalni direktor Schneider Electric.

PCPress.rs Image

Schneider Electric DMS NS, u kome se razvijaju softverska rešenja za pametne mreže, je nakon razvoja i proizvodnje ADMS softvera za optimalno upravljanje distribucijom električne energije, svoje operacije proširio i na oblasti razvoja softvera za upravljanje gasnom mrežom AGMS.

Pročitajte i:  Schneider Electric na samom vrhu sa svojim ADMS rešenjem

PCPress.rs Image

Kompanija je nedavno predstavila EcoStruxure platformu, baziranu na tehnologiji IoT. Ova platforma služi kao osnova za analizu, upravljanje, vođenje i automatizaciju i pruža veću vrednost potrošačima različitih tržišnih segmenata. Na ovaj način se omogućava potrošačima da razviju inovativna rešenja kojima će povezati svoje operativne tehnologije sa IT tehnologijama. Schneider Electric pri tome osigurava korišćenje i povezivanje podataka sa svih nivoa poslovanja u sigurnom sajber okruženju, bilo na cloud-u ili na intranetu preduzeća.

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,