Schneider Electric proglašen najodrživijom kompanijom na svetu od strane časopisa Time i portala Statista

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizacijI, našao se na vrhu liste „Najodrživijih kompanija na svetu za 2024.“ časopisa Time i portala Statista. Ovo priznanje odražava ambiciozne ciljeve kompanije Schneider Electric da smanji sopstvene emisije, ali i posvećenost kompanije da pomogne svojim kupcima da postanu energetski efikasniji i smanje svoje emisije.

PCPress.rs Image

Time i Statista koristili su transparentnu, višestepenu metodologiju za identifikaciju najodrživijih svetskih kompanija za 2024. Proces je počeo skupom od više od 5.000 najvećih i najuticajnijih svetskih kompanija. Posle rigorozne procene u četiri faze, konačni poredak isključio je neodržive industrije i razmatrao faktore kao što su eksterni rejting održivosti i obaveze, prakse korporativnog izveštavanja i pokazatelji ekološkog i socijalnog učinka. Taj sveobuhvatni pristup proizveo je poredak od 500 kompanija iz više od 30 zemalja.

I Time i Statista istakli su tehnološku stručnost kompanije Schneider Electric i program Schneider Sustainability Impact (SSI). Ovaj transformativni program pokreće i meri napredak kompanije ka globalnim ciljevima održivosti 2021—2025, doprinoseći dugoročnih opredeljenjima, njih ukupno šest, koja obuhvataju sve tri dimenzije – zaštitu životne sredine, socijalnu i dimenziju upravljanja (Environmental, Social and Governance – ESG). U okviru tog napretka, kompanija je pomogla kupcima da smanje emisije ugljenika, sa 553 miliona tona CO2 ušteđenih i izbegnutih od 2018. Kompanija je takođe ostvarila značajan napredak u transformaciji sopstvenog lanca snabdevanja. Emisije ugljenika 1.000 najboljih dobavljača kompanije Schneider Electric pala je za 27% od početka programa – a 21% najstrateškijih partnera u lancu snabdevanja kompanije ispunilo je pristojne standarde rada kompanije Schneider Electric.

Pročitajte i:  Schneider Electric: Data centri i veštačka inteligencija

„Izuzetno smo počašćeni što smo prepoznati kao najodrživija kompanija na svetu“, rekao je Peter Herweck, izvršni direktor kompanije Schneider Electric. „Ovo postignuće svedoči o našoj nepokolebljivoj posvećenosti održivosti, koja je sastavni element svega što radimo. U našim odlukama i svakodnevnim poslovima uzimamo u obzir životnu sredinu, društvo i dobro upravljanje. Zato se snažno trudimo da postignemo još veći napredak u našim ciljevima održivosti i da obezbedimo da svi doprinesu stvaranju pozitivnih i trajnih efekata.“

Schneider Electric je takođe nedavno uključen u Svetski indeks održivosti Dov Jones 13. godinu zaredom, rangiran je kao prvi u svojoj industriji, dok je u ukupnoj global listi rangiran na 7. poziciji i obezbedio je svoje mesto u evropskom indeksu. Ovo dostignuće odražava njegove snažne performanse u životnoj sredini, društvu i upravljanju (ESG), a održivost je u središtu njegove strategije.

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *