Schneider Electric proširuje PowerChute Network Shutdown softversku podršku

Kompanija Schneider Electric najavila je novu verziju PowerChuteTM Network Shutdown v3.1 rešenja za IT opremu koje donosi jednostavniju virtuelizaciju i gašenje servera preko mreže.

Logo_SE_GreenPowerChute Network Shutdown v3.1 radi u sprezi s APC Schneider Electric Uninterruptible Power Supply (UPS) karticom za mrežno upravljanje i na taj način omogućava automatske migracije virtuelnih mašina, kao i jednostavno gašenje u VMware i Microsoft Hyper-V klasterima.

 “Iako je virtualizacija značajno unapredila svet IT tehnologije, potreba za zaštitom napajanja i dalje postoji. U današnjem društvu koje je zavisno od informacija, poslovni uspeh se više nego ikada oslanja na neprekidan rad i dostupnosti ključnih IT infrastruktura”, izjavili su u Schneider Electricu.

“PowerChute Network Shutdown v3.1 oslanja se na uspešnu prošlost APC by Schneider Electric rešenja time što obezbeđuje sigurnu kontrolu virtualnih mašina, čak i kada je sistem isključen.“

Ovaj sistem podržava migracije virtuelnih mašina u virtuelnom okruženju klastera, one mašine koje su pogođene poremećajima u snabdevanju električnom energijom mogu biti premeštene u okruženja na koja ne utiče specifičan UPS događaj. Ovakav pristup problemu osigurava virtuelnim sistemima da ostanu aktivni što je duže moguće, pružajući na taj način IT menadžerima više vremena da pronađu problem u napajanju i da ga reše.

Pročitajte i:  Schneider Electric: Novo postrojenje sa prečišćenim vazduhom i naprednom digitalnom tehnologijom

 Osim toga, PowerChute Network Shutdown v3.1 je ujedno i jedini UPS softver sposoban da pokrene migracije virtuelnih mašina, a da pri tome ne koristi dodatne migracijske tehnologije poput Distributed Resource Scheduler (DRS). U slučaju nestanka struje, softver automatski proverava da li je DRS na raspolaganju, i ako jeste, njega će primeniti pri rešavanju problema migracije. U situacijama kada je DRS nedostupan, PowerChute će samostalno pokrenuti migraciju.

 Ukoliko virtuelni sistemi ne mogu biti premešteni, PowerChute Network Shutdown v3.1 može sigurno isključiti sistem kako bi se sprečio gubitak podataka, njihovo oštećenje, ili oštećenja opreme.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,