BIZIT 2022

Schneider Electric završio integraciju Data Center Infrastructure Management (DCIM) rešenja

Kompanija Schneider Electric objavila je na HP Discover konferenciji završetak integracije svog Data Center Infrastructure Management (DCIM) rešenja, StruxureWare for Data Centers, sa HP Universal Configuration Management Database (UCMDB) rešenjem.

ScheOva integracija obezbeđuje menadžerima kohezivnije upravljanje svim aspektima data centra kao i više nivoe komunikacije između IT Service Management (ITSM) i DCIM platformi,

 “Najveći izazov za današnje menadžere data centara je izolovanost IT-ja od ostalih objekata koja dovodi do prekida u komunikaciji, a rezultat su poteškoće pri uprošćavanju procesa, poboljšanje delotvornosti i smanjenje troškova rada data centra”, izjavio je Soeren Jensen, potpredsednik Enterprise Management i softverskog odeljenja kompanije Schneider Electric.

Integracijom Schneider Electric StruxureWare for Data Centers i HP-ovog UCMDB rešenja, komunikacija i razmena podataka između DCIM i ITSM patformi će biti omogućena. Ovakav sistem obezbeđuje menadžerima da, na integrisan način, upravljaju istovremeno i IT uslugama i fizičkom infrastrukturom u data centrima.

“Upravljanje DCIM i ITSM platformama odvojeno nije samo skup i dugotrajan posao već i jako komplikovan za operatere data centra koji ne uspevaju svaki put da izvrše  zadatke  glatko i učinkovito”, ističe Rick Einhorn, potpredsednik  World Data Center Consulting sektora u kompaniji HP.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Schneider Electric: Fizička bezbednost data centara
eFakture

Tagovi: ,