Scribd počinje sa plasiranjem originalnih sadržaja

Scribd – platforma za pisane sadržaje – lansirala je program za originalne sadržaje, a pod nazivom Scribd Originals. Program je trenutno definisan kao dugoročni eksperiment, te uključuje niz poznatih autora, a sadržaji će biti dostupni pretplatnicima u obliku audio ili e-knjiga.

PCPress.rs Image

Prvi originalni sadržaj došao je u obliku romana Mueller’s War Garretta Graffa, te Scribd tako ulazi u oblast kojom se već bave platforme kao što je Audible, što znači da će lansirati originalne sadržaje koji će biti dostupni samo pretplatnicima. Radovi koji će se distribuirati na ovaj način uključivaće formate od magazina do romana, a fokus će biti na onim formama koje obično ne nailaze na dobre reakcije kod tradicionalnih izdavača, budući da se njihovo štampanje ne isplati. Dela će pokrivati različite žanrove, a pretplatnicima će se preporučivati na osnovu čitalačkih navika.

PCPress.rs Image

Scribd je originalno zamišljen kao platforma za deljenje dokumenata, te je vremenom evoluirao u mesto za deljenje čitalačkih sadržaja. Za 8,99 dolara mesečno čitaoci mogu da pristupe neograničenom broju knjiga,  a tu su uključene audio i e-knjige, grafički romani, te sadržaje iz medija kao što je The New York Times. Početkom godine platforma je dobila milionitog korisnika, a očekuje se da će nova opcija doneti još novih pretplatnika.

Pročitajte i:  Spotify optužuje Apple zbog audio knjiga

Izvor; The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,