BIZIT 2022

Scribit – robot koji crta po zidu

Krečenje ili ukrašavanje zidova može da oduzme dosta vremena i energije. Međutim, dosadne bele zidove ne morate da ukrašavate na tradicionalan način. Scribit je robot koji visi na zidu i koji je sposoban da nacrta skoro sve što možete da zamislite u bilo kojoj od četiri kombinacije boja pomoću olovaka koje se brišu. Uz Scribit dobićete četiri podrazumevane boje (crvena, žuta, plava i crna) čije se zamene mogu lako pronaći na tržištu po ceni od sedam do 15 dolara za set od 12 boja. Robot je dizajniran da radi sa Scribit Erasable markerima, ali može da raditi i sa bilo kojim drugim markerima koji odgovaraju po veličini.

PCPress.rs Image

Zahvaljujući posebnoj patentiranoj tehnologiji, Scribit može bezbedno da crta, briše i ponovo nanosi nov sadržaj beskrajan broj puta, što vam omogućava da na svakih nekoliko minuta postavite drugu sliku na vašem zidu. Scribit koristi 2 točkića kako bi se popeo na (skoro) bilo koju vrstu vertikalne površine. Bele table, staklo i standardni malter su površine koje su preporučene za dobijanje najkvalitetnijih crteža.

Pročitajte i:  Zašto naučnici uče robote da se smeju kao ljudi

PCPress.rs Image

Robotom se upravlja putem aplikacije Scribit (iOS i Android) koja je dizajnirana tako da vam omogućava da jednostavno pregledate sadržaje umetnika, ilustratora i programera bilo gde na vebu. Pomoću nje možete sa svojim prijateljima da komunicirate tako što ćete deliti crteže, zabavne činjenice ili napomene koji se mogu pojaviti na vašem zidu za samo nekoliko minuta. Kreiran od strane MIT Prof Carlo Ratti, mali robot je sposoban da nacrta slike i napiše tekst na bilo kojoj vertikalnoj površini, a tim koji ga razvija radi na tome da omogući više integracija između Scribit-a, drugih aplikacija i AI sistema kao što su Alexa, Google Assistant i Siri. Korišćenjem svog računara ili laptopa moći ćete da preuzimate, kreirate ili modifikujete svoj omiljeni dizajn bilo kog sadržaja koji vam se sviđa. Kada budete spremni, šaljete ga Scribit-u preko veb pretraživača (poput Chrome-a ili Firefox-a).

PCPress.rs Image

Jedinstveni robot Scribit je kreiran kako bi korisnicima omogućio da nacrtaju bilo kakav sadržaj koji odaberu sa veba i menjaju ga u realnom vremenu. Projekat Scribit je početkom ovog meseca pokrenut preko Kickstarter-a i sada ga možete podržati po ceni od 199 dolara. Ako se sve bude odvijalo kako treba i kampanja bude uspešna, a proizvodnja se bude odvijala glatko, očekuje se da bude pušten u prodaju tokom decembra ove godine širom sveta. 

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Flip 4 - Za svačiji džep

„Restoran može da postavlja dnevni meni na svoj zid, profesionalci mogu da održe svoj fokus pisanjem novih motivacionih rečenica svakog dana, ili neko ko voli umetnost može na nacrta neka od dela poznatih umetnika kao što je recimo Van Gogh, ili može svojim crtežima da ukrasi zidove svoje spavaće sobe“ kaže tim. Scribit koristi sličnu tehnologiju koju koristi Maslow CNC mašina, koja je takođe pokrenuta preko Kickstarter-a i uspešno sakupila preko 300.000 dolara.

Izvor: Geeky Gadgets

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , ,