Top50 Glas publike

SecurePath 2016

SecurePath 2016 je osmišljena kao konferencija koja će se održavati na godišnjem nivou, sa zadatkom da demistifikuje tajnovitost koja obavija oblast IT bezbednosti. Znanje je najvažniji resurs u borbi protiv cyber kriminala i zato smo za prvu konferenciju kao glavnog govornika pozvali Etay Maora, Executive Security Advisora, IBM Security. Etay je jedan od vodećih svetskih stručnjaka na polju cyber bezbednosti i cyber terorizma.

DSCN0125

Konferenciju je otvorio Branislav Vujović, predsednik New Frontier Group, koji je govorio o digitalnoj ekonomiji i promenama koje ona donosi u poslovanje. S obzirom da je informacija sada najvredniji resurs naglasio je da je od suštinske važnosti osigurati njihovu sigurnost i bezbednost. S tim u vezi pomenuo je i da se godišnje investira ogroman novac u sigurnost i cyber sigurnost, ali da su te investicije i dalje nekoliko puta manje od štete koje nastaju usled cyber napada.

Etay Maor, poznati security evanđelist, naveo je u svom predavanju da criminal kao servis postaje sve dominantnija kategorija u cyber security svetu, pri čemu se primećuje trend porasta saradnje između kriminalnih grupa, kao i razmene informacija između njih preko “dark web-a”. On je pokazao kako izgledaju neki od „dark web“ sajtova, predstavio je tipove alata koji se koriste za napade na IT sisteme, kao i kojim se sve podacima trguje. Demonstrirao je na koji način se dopunjuju različiti servisi i predstavio je trendove, cene kriminalnih alata i servisa, kao osnovne hakerske tehnike koje koriste cyber kriminalci.

Pročitajte i:  Telefonski brojevi kao roba na Dark webu

Ovi navodi potkrepljeni su i praktičnim primerom – „live hacking“ sesijom Saginog etičkog hakera, koji je demonstrirao koliko je hakerima lako i jednostavno da upadnu u slabo zaštićen IT sistem.

U nastavku konferencije predstavljen je Sagin Security Operations Center, sačinjen od specijalizovanih inženjera obučenih za reagovanje u incidentnim situacijama, koji neprekidno nadgledaju IT sisteme klijenata i trenutno reaguju na bilo koji pokušaj upada u njih. Nakon identifikacije napada oni postupaju prema jasno definisanim procedurama i pravilima kako bi reakcija bila što brža i efikasnija.

DSCN0200

Konferencija je završena otvorenim panelom koji se bavio temom cyber security izazova i efikasnom odbranom od napada u svetlu sve većeg broja alata i monitoring softvera, a sve manjeg broja IT security stručnjaka i ljudskih resursa.

Za više informacija o Sagi posetite: www.saga.rs i LinkedIn.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,